Kogudus saab tuttavaks järjekordse õpetajakandidaadiga

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Harju-Madise kogudus

Pühapäeval kell 11 algab Türi Püha Martini kirikus jumalateenistus, kus kogudus saab tuttavaks uue kirikuõpetaja kandidaadiga.

Türi koguduse õpetaja kandidaat Kalle Kadakas pidas 14. aprillil kirikus proovijutluse ja samal päeval olnud koguduse nõukogu koosolekul valiti ta uueks õpetajaks. Lisaks Türi kogudusele jäänuks uue õpetaja hooldada ka Käru kogudus. Kadakas pidanuks kogudusi teenima hakkama juuni keskel, mil ta pidi naasma Kanadast, kus ta teenis Vana-Andrese koguduse pastorina.

Kuu hiljem teatas Kadakas ootamatult Järva praostile Katrin­-Helena Melderile, et loobub õpetajakohast isiklikel põhjustel. «Objektiivsetel ja subjektiivsetel põhjustel olin sunnitud loobuma,» põhjendas Kadakas ajalehele Eesti Kirik oma otsuse tagamaid. «See tuli ootamatult, me ei oleks osanud isegi ette mõelda, miks nii,» tunnistas praost Melder. Seega jäi ootamatu vahejuhtumi järel kogudus uue õpetajata. Seni hooldas Türi ja Käru kogudust praost Katrin-Helena Melder ning jumalateenistustel ja talitustel teenisid ka praostkonna vaimulikud.

Tagasi üles