Lipupäeval saab lustida lõõtsasimmanil

Copy
Marko Matvere lööb lõõtsalood valla ka Paide vallimäel.
Marko Matvere lööb lõõtsalood valla ka Paide vallimäel. Foto: Lilli Tölp

Teisipäeval, 4. juunil korraldab ajakeskus Wittenstein Paide vallimäel Eesti lipu päevale pühendatud lõõtsasimmani Marko Matverega.

Ajakeskuse Wittenstein teadusjuht Ründo Mülts andis teada, et tegemist on järjekorras kolmanda korraga,  mil nende eestvedamisel tähistatakse rahvamuusika saatel rahvuslipu pidupäeva.

Mülts lisas, et Marko Matvere kõrval loovad simmanil meeleolud Paide muusikakooli lõõtsaansambel Silvi Tumanskaja juhendamisel ning rahvamuusikud Arvo Stoltsen, Andres Vahesalu, Hugo Kink, Hans Kaschan, Tõnu Ulla ning Mihkel Tuulik.

Tantsuilu pakub rahvatantsurühm Vallatsi Malle Antoni juhendamisel. Pidupäeva jäädvustab tulevaste põlvede tarvis Olev Jaksi (Rahvalõõts Plus).

Mülts rääkis, et 4. juunil möödub 140 aastat sinimustvalge lipu - meie rahvusliku uhkuse sünnist. "Lipp pühitseti 4. juunil 1884. Otepääl Eesti soost tudengite tunnuslipuks. Eestluse kui rahvusluse ideede levimisel kinnistus värvikolmik rahvusvärvidena ning sisuliselt kohe peale omariikluse saavutamist kinnitati sinimustvalge lipp ka riigilipuks," meenutas ta ajalugu.

"Eesti lipp on kaunis ja oma - lehvita seda julgesti nii lipu sünnipäeval kui muudel olulistel puhkudel!" jugustas Mülts.

Tagasi üles