Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Sellist imelugu, et ühes kuus tuleb ämmaemandatel ilmale aidata kolm paari kaksikuid, pole Järvamaa haigla sünnitusosakonnas aastakümneid olnud. Kui juba ühed kaksikud aastas on maakonna haiglas sündmus omaette, siis tänavune maikuu võttis suisa sõnatuks. Järvamaa haigla ämmaemandusjuht Keidy-Anet Lavrikov ütles, et seda päris öelda ei saa, et kolm paari kaksikuid oleks ämmaemandatele üllatusena tulnud. «Need naised olid kõik meie juures arvel ja olime selleks valmis, et ühel hetkel nad meile tulevad. Aga nagu mitmikutega ikka, siis ei tea kunagi, kas rasedus kulgeb lõpuni või sünnivad nad veidi varem,» selgitas ta. Nii ei osanud ka sünnitusosakond oodata, et kõik kolm naist tulevad sünnitama just mais, aga nii see läks.

* Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando on rajamas oma hoonesse ruumi, mis oleks välistest mõjutustest sõltumatu ja toimiks ka siis, kui elekter, vesi või toasoe on pikaks ajaks läinud. Niinimetatud kerksuskeskused pole Eestis sugugi uudne idee, kuid tuli teadlikumalt päevakorrale pärast sõja puhkemist Ukrainas.

* Paide ettevõtja ja kahe lapse ema Krõõt Kroonmäe (35) pani eelmisel sügisel aluse oma idufirmale, portaalile calmy.ee, mis pakub lastele meelerahuharjutusi. Juba enne seda palgatööd tehes teadis Kroonmäe, et just ettevõtlus on tema tulevik. Kaheksa aastat kodukontorit on talle aga õpetanud, et see pole kaugeltki ideaalne töökeskkond, sest võib lõppeda suure läbipõlemise ja vaimse mandumisega.

* Paide kunstikooli 15. lennu lõpetajad kiitsid lõpuaktusel kooli neile antud võimaluse eest ning ütlesid, et õpingud avardasid nende maailmapilti ja andsid elule juurde palju värve. Just sellised sõnad edastas üheksa kunstikooli lõpetaja eest Riti Põder. «Olime unikaalne klass, kellel olid oma hobid, tegemised ja vaated kunstile, kuid ometi ühendas meid omal moel palju asju,» lausus ta. Kunstikoolis veedetud ühist aega jäävad Põdra sõnul meenutama nende lustlikud ühissöömaajad, keldris ühe lõputult pika töö tegemine ja vahvad Võsu-laagrid. «Tegelikult olid need aastad imelised ja tegid meid õnnelikuks,» lisas ta.

* Laupäeval on Järva-Jaanis triatlonivõistlus, mis toob kohale ligi 400 võistlejat. Triatloniakadeemia korraldatav iga-aastane maakondlik suurvõistlus, mis seni on aastaid käinud kordamööda kõigis omavalitsuses, jääb tänavu aga viimaseks. Triatlonide peakorraldaja Ain-Alar Juhanson kommenteeris, et kuna maakond võistlust enam rahaga ei toeta, pole võimalik seda siin korraldada. «Kui viis aastat tagasi tegime toonase Järvamaa omavalitsuste liidu juhiga suulise kokkulepe, et liit toetab igal aastal meie võistlust, siis liidu ülesanded üle võtnud sihtasutus Järvamaa tänavu meile raha enam ei eraldanud,» selgitas ta.

Märksõnad

Tagasi üles