Päästekomandod võtsid omavahel mõõtu

Copy
Eliitkomando võistlus toimub alates 2008. aastast.
Eliitkomando võistlus toimub alates 2008. aastast. Foto: Päästeamet

Maikuu viimasel päeval selgusid Raplas peetud kutsemeistrivõistlustel Lääne regiooni parimad päästekomandod. „Lääne Eliitkomando 2024“ võistlusel osales 12 kutselist ja 3 vabatahtlikku päästekomandot. Parim komando Lääne regioonis on sel aastal Märjamaa päästekomando.

Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla hindas päästjate osalemist võistlustel väga kõrgelt. „Teist korda toimuval regionaalsel kutsemeistrivõistlusel osalenud komandod olid täpsed, kiired ja tugevad. Nii kõrge tase annab märku, et päästjad võtavad oma oskuste arendamist väga tõsiselt ning on valmis ka teistega oma kogemusi jagama ja võrdlema.“

Vaatemängulisel võistlusel osalesid 15 komandot üle kogu Lääne regiooni, nende seas kolm vabatahtlike meeskonda. Järvamaalt osalesid Aravete, Koeru ja Paide, Pärnumaalt Lihula, Vändra, Kilingi - Nõmme ja Pärnu komandod. Raplamaalt olid võistlustules Rapla, Järvakandi ja Märjamaa, Saaremaalt Orissaare ja Läänemaalt Risti kutselised komandod. Vabatahtlikest olid vapralt koos kutselistega osalemas Lokuta ja Kehtna komandod ning Saaremaalt Torgu ja Salme ühismeeskond. Kutselised päästjad võistlesid liiklusõnnetuse lahendamises, suitsusukeldumises, ohutu sõidu ja veepääste ülesannetes. Lisaks lahendati elanikkonnakaitseülesanne, kus üksikule eakale oli vaja kriisi tingimustes saada majja nii valgus, toota puhast vett kui küpsetada valmis pannkook. Vabatahtlike võistlusalad erinesid vaid suitsusukeldusharjutuse osas, mille asemel läbisid vabatahtlikud päästeelementidest kombineeritud teateharjutuse.

Tagasi üles