Evely Kaasiku pälvis MK sprindietapil seitsmenda koha

Copy
Evely Kaasiku tuli Genovas sprindirajal seitsmendaks.
Evely Kaasiku tuli Genovas sprindirajal seitsmendaks. Foto: Elo Saue

Orienteerumisjooksu Maailma karikasari jätkus Itaalias Genovas sprindidistantsidega.

Orienteerumiskubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et naiste 3,3 km pikkuse ja 21 kontrollpunktiga raja, kus tõusumeetreid oli 105, oli stardis 111 naist.

Kindla võidu võttis šveitslanna Simona Aebersold ajaga 15.00, edestades järgnevaid ligi poole minutiga. Teiseks tuli võitja koondisekaaslane Natalia Gemperle ja kolmandaks norralanna Ane Dyrkorn.

Järvamaa parim orienteeruja Evely Kaasiku tegi oma senise parima jooksu sprindirajal. „Evely alustas võistlust väga hoogsalt ja oli võistluse poolel maal viies, kuid distantsi teises pooles rebenes vahe liidritega suuremaks ning finišijoone ületas eestlanna seitsmendana,” avaldas Poopuu.

"Teadsin, et siin on eriline maastik ja valmistusin seetõttu selleks MK-etapiks väga põhjalikult. Ma pole varem mitte ühekski MK-etapiks nii meeletult eeltööd teinud, õppisin nädal aega vana kaarti tundma. Vana kaart ei olnud muidugi täiuslik ega ajakohane, aga andis siiski aimu, mis ees ootab," ütles Kaasiku vahetult pärast võistlust. "Kuigi põhjalikum analüüs seisab veel ees, siis tean juba, et kaotasin natuke aega raja alguses metsaetappidel. Oleksin võinud seal mõnes kohas otse minna, aga ei riskinud. Oli väga põnev rada. Andsin endast parima.".

Meestest võitis MK sprindietapi norralane Kasper Harlem Fosser. Parim Eesti mees oli Sergei Rjabõskin 63. kohaga.

Päev hiljem oli Maailmakarikavõistlustel kavas sprinditeade segavõistkondadel, kus joostaksejärjestuses naine-mees-mees-naine. Eesti võistkond Evely Kaasiku, Kenny Kivikas, Sergei Rjabõskin ja Hannula Katrin Pandis saavutas 26 riigi konkurentsis 15. koha.

Orienteerumise sprindidistantside maailmameistrivõistlused toimuvad juulikuu keskel Edinburghis.

Tagasi üles