Jahilaskurid kõmmutasid tiirus

Copy
Karl Peeter Ein lasi end karikavõistlustel kolmandaks.
Karl Peeter Ein lasi end karikavõistlustel kolmandaks. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel peeti Tallinnas, Männiku lasketiirus Eesti tänavused karikavõistlused haavlilaskmise Olümpiaharjutustes. Võisteldi harjutustes Skeet ja Trap.

Jahilaskurite treener Ülo Mets ütles, et võistlustel lasti Olümpiaharjutuse täisprogrammi, kus põhivõistluses lastakse kahe päeva jooksul viie laskeseeriaga 125 märki ja seejärel toimub finaal kuuele paremale laskurile vastavalt kehtivatele võistlusmäärustele.

Võistlusel esines edukalt Järvamaa spordiklubi SKEET laskur Karl Peeter Ein, kes osales harjutuses skeet.

Põhivõistluses tabas Karl Peeter Ein 119 märki 125st, mis on Metsa sõnul vaid ühe tabamuse võrra vähem kui suurmeistri normatiiv. Selle tulemusega oli Karl Peeter Ein ka põhivõistluse parim.

Finaalis alustati aga nullist ehk põhivõistluse tulemusi ei arvestata. „Finaalis lasevad kõik laskurid esmalt 20 paarismärki, mille järel selgitatakse välja kuuenda koha omanik, seejärel lasevad viis konkurentsi jäänud laskurit lisaks10 paarismärki, mille järel selgub 5viiendakoha omanik. Sama, väljalangemise süsteemi alusel selgitataksegi iga täiendava 10 paarismärgi laskmise järgselt välja võistluses võitja,” selgitas Mets, kelle sõnul oli finaal oli väga pingeline. „Ilm mängis siin oma osa ja vihmavalingute all toimunud finaallaskmise lõpetas Kart Peeter Ein hinnatava kolmanda kohaga,” lisas ta.

Järgmise võistlusena on meie laskuril kavas kuu keskel Itaalias, Lonatos toimuv Maailam karikavõistluste etapp. (JT)

Tagasi üles