Ajakeskus Wittenstein ootab lipupäeva lõõtsasimmanile

Copy
Paide Vallimägi
Paide Vallimägi Foto: Alo Aasma

Täna algusega kell 18 korraldab Ajakeskus Wittenstein Paide vallimäel Eesti lipu päevale pühendatud lõõtsasimmani Marko Matverega.

Tegemist on järjekorras kolmanda korraga mil Ajakeskuse Wittenstein eestvedamisel tähistatakse rahvamuusika saatel meie rahvuslipu pidupäeva. Marko Matvere kõrvalk loovad simmanil meeleolud Paide muusikakooli lõõtsaansambel Silvi Tumanskaja juhendamisel ning rahvamuusikud Arvo Stoltsen, Andres Vahesalu, Hugo Kink, Hans Kaschan, Tõnu Ulla ning Mihkel Tuulik. Tantsuilu pakub rahvatantsurühm “Vallatsi” Malle Antoni juhendamisel. Pidupäeva jäädvustab tulevaste põlvede tarvis Olev Jaksi (Rahvalõõts Plus).

4. juunil möödub 140 aastat sinimustvalge lipu - meie rahvuslik uhkuse sünnist. Lipp pühitseti 4. juunil 1884. Otepääl Eesti soost tudengite tunnuslipuks. Eestluse kui rahvusluse ideede levimisel kinnistus värvikolmik rahvusvärvidena ning sisuliselt kohe peale omariikluse saavutamist kinnitati sinimustvalge lipp ka riigilipuks. Eesti lipp on kaunis ja oma - lehvita seda julgesti nii lipu sünnipäeval kui muudel olulistel puhkudel.

Tagasi üles