Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui eile keskpäeval Paide muusika- ja teatriamajas valimisjaoskonna uks avati, ootas järjekorras juba neli inimest. Esimesena lasi sedeli hääletuskasti Eha Jõgi, kes ütles, et käis isegi nõukogude ajal valimas, mistõttu tuleb nüüd, omas riigis, kui valimised on vabad, neist kindlasti osa võtta. «Enamasti olen ikka õigesti valinud, kuid paar korda on juhtunud nii, et minu hääle saanud inimene pole valituks osutunud,» lausus ta.

* Möödunud nädalavahetusel oli Sardiinias autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis oli ühtlasi juunioride WRC sarja kolmas osavõistlus. Noorte konkurentsis kihutasid taas ka Paide rallisõitjad Romet Jürgenson ja Siim Oja. Kahe eelmise etapi järel hoidsid Jürgenson ja Oja maailmameistrivõistluste sarjas liidrikohta ja läksid seega Sardiinia rallile favoriidina­. Eelduste kohaselt võitsid nad kohe oma võistlusklassis päeva avakatse. Kolmel järgmisel sõitsid Jürgenson ja Oja välja kolmanda aja, kuid reedese päeva kokkuvõttes olid nad 9,2 sekundiga ikkagi ralli liidrid.

* Eelmise neljapäeva hommikul võttis 14 Swedbanki töötajat Järva-Jaani kirikaias ette tõsised talgutööd, et sügisest ja talvest räsitud haljastust korrastada. See on panga ammune algatus «Annetame aega», mille kestel töötajad panustavad oma aega ja töökäsi sinna, kus seda vajatakse. Swedbanki töötaja Valdur Krasavin ütles, et kui arvestada ettevõtte 2000 töötajaga, kes igal aastal osakondade kaupa kuskil talgutel käivad, siis on päris hulga tööd Eestimaal tehtud. «Eelmisel aastal käisime abis enam kui sajal objektil üle Eesti,» märkis ta.

* Möödunud nädalal olnud Kaitseliidu ulatuslik evakuatsiooniõppus Miljon Miksi 2024 pakkus osalistele palju ootamatuid olukordi ja vähe ööund. Neli päeva kestnud õppus katsetas korralikult Kirde maakaitseringkonna naiskodukaitsjate võimekuse piire alates hamstri otsimisest bussitäie haavatute elu päästmiseni välja. Evakueerimist õppisid Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru malev eesotsas naiskodukaitsjatega, kellel oli evakueeritavate vastuvõtul ja nende eest hoolitsemisel võtmeroll.

* Nädalavahetusel kogunes Väätsa petankiväljakutele Eesti selle ala paremik, et selgitada välja Eesti meistrid üksikmängus. Järvalaste lippu hoidsid seekord kõrgel naised, sest Veroonika Saar sai naiste üldarvestuses kaela pronksmedali ja Anneli Suits kolmanda koha üle 55aastaste turniiril.

* Jalgpalli Premium liigas eelmisel nädalal kahe kõige tugevama meeskonna, Tallinna FC Flora ja Tallinna FCI Levadiaga kohtunud Paide linnameeskond pidi mõlemas mängus leppima kaotusega.

Märksõnad

Tagasi üles