Sadade järvalaste toimetulek sõltub toiduabist

Järva Teataja
Copy
Praegu peavad toiduabi saajad leppima valmis pakkidega, oktoobrist alates saavad nad poes ise valida, mida toetuse eest osta.
Praegu peavad toiduabi saajad leppima valmis pakkidega, oktoobrist alates saavad nad poes ise valida, mida toetuse eest osta. Foto: Erakogu

Tänavu esimeses kvartalis jagati toiduabi 24 197 inimesele. Toidukaartidega tehti ühtkokku 42 410 ostu, 660 000 euro eest. Kvartali jooksul kasutati 91% abivajajatele väljastatud toidukaartidest.

Järvamaaltki said toiduabi sajad inimesed. Täpsemalt oli Paide linnas 189 toimetulekutoetuse ehk automaaselt ka toiduabi saajat. Neile lisandus veel 25 abivajajat. Järva vallas olid vastavad numbrid 78 ja 6 inimest ning Türi vallas 178 ja 48 inimest.

„Varasemalt said inimesed kord kvartalis ühe toidupaki, mis üldjuhul sisaldas kauasäilivaid tooteid nagu kuivained ja konservid. Toidukaart annab võimaluse ise väärikalt, inimsõbralikult ja neile sobival ajal valida just neid toiduaineid, mis on neile vajalikud. Mul on hea meel tõdeda, et abivajajad on selle võimaluse nii kiiresti ja hästi omaks võtnud,“ sõnas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Tagasi üles