Ratturid avastasid enda jaoks virtuaalsõidud

Copy
Türi rattaklubi alustas rattaralli virtuaalsõitudega.
Türi rattaklubi alustas rattaralli virtuaalsõitudega. Foto: Türi rattaklubi

Maikuuga sai läbi Türi Rattaralli virtuaalsõitude avaetapp.

Ettevõtmise üks korraldajaid Tauri Must andis teada, et esimese etapi tulemused edastas talle põhidistantsilt 24 ja matkasõidult 16 ratturit. „Tõenäoliselt oli aga distantside läbijaid palju rohkem, kes tulemusi ei edastanud,” pakkus ta. „Ratturite suurem arv on iseenesest äärmiselt positiivne. Eesmärk on ju pakkuda inimestele võimalust liikuda ja tähistatud marsruutidel oli näha neid mitmeid.”

Kõige kiiremat minekut näitasid põhidistantsil poeg ja isa Martin ja Kaido Kaschan, kes läbisid 58 km ajaga 1:37:10. „Olgu öeldud, et kõige viimane edastatud tulemus oli sellest üle kahe korra aeglasem- 3:40:10,” kommenteeris Must.

Matkasõidu kiireim oli Kert Järva ajaga 35:51. „Rõõm oli näha, et sellel distantsil osalesid ka kõige noorema vanuseklassi sõitjad, kes tulid välja kogu perega,” lisas korraldaja.

Esimene etapp oli võistlejatele avatud viis nädalat. Tauri Mustal endal õnnestus põhisõit selle aja jooksul läbida kolmel korral. „Ideaalset sõitu siiski teha ei õnnestunud,” nentis ta. „Küll mängis ilm vingerpussi või tuli tegeleda tehniliste probleemidega. Kes arvab, et see on piisavalt pikk aeg, et oma tulemust pidevalt parandada, siis töötava inimese jaoks möödus aeg lennates kui märkamatult ongi juba esimene etapp läbi.”

II etapp on tänase seisuga maha märgitud ja võistlus täies hoos. Seekord viib põhidistants võistlejad Türilt ka lõunapoolseid teid avastama. II etapp kulgeb samuti 100% asfalteedel

Tagasi üles