Udeva nartsissipark ootab lisaks sibulaid

Copy
Juba tänavu sai Udeval näha kaunist nartsissimerd. Järgmiseks kevadeks soovitakse lilledega kaetud ala veelgi laiendada.
Juba tänavu sai Udeval näha kaunist nartsissimerd. Järgmiseks kevadeks soovitakse lilledega kaetud ala veelgi laiendada. Foto: Udeva mõis/Facebook

Udeva park, kus alustati eelmisel aastal uhke ja suursuguse natrsisside istutamise aktsiooniga ootab tänavuse õitseaja järel sibulatele lisa. Nad kutsuvad aiapidajaid üles oma aedadest ülejäävad sibulad neile kinkima.

Eelmisel aastal rajasid kohalikud eestvedajad Udeva parki suure nartsissivälja, mille ärategemiseks kutsusid nad appi aiaomanikke kaugemalt ja lähemalt. Ettevõtmisest haarasid kinni inimesed Tartust ja Tapikult, Mellistest ja Müüslerist, Koerust ja Koigist ning tänu sellele saadi kokku palju sibulaid, mis kõik mõisaparki maha poetati.

Aga park on Udeval suur ja sinna mahub veel tuhandeid nartsisse, enne kui tekib lõputu nartsisside õitemeri ja eestvedajad tulemusega päriselt rahule jääks. Udevalaste eesmärk on kokku koguda uskumatu hulk ehk 10 000 sibulat. Selleks vajavad nad aga taas kord paljude inimeste abi.

Kohe on kätte jõudmas aeg, kus hoolsamad aiapidajad üle Eesti kaevavad välja tihedaks kasvanud nartsissipeenrad ja aiamaad, et uuel kevadel jälle rikkalikult uusi õisi näha. Selle töö käigus tekivad nartsissisibulate ülejäägid, mis sobiksid ideaalselt just Udeva parki. Nii paluvadki udevalased üle jäävad natrsissisibulad neile kinkida.

Ühendust saab võtta Udeva mõisa Facebooki sõnumite kaudu ja siis saab juba täpsemalt kokku leppida, kuida slillesibulad kohale jõuavad. Seda, et kõik kingitud sibulad leiavad kasutust, lubavad asjaosalised kindlalt, sest eesmärk on unest ärkav mõisapark järgmiseks kevadeks lille lüüa.

Seega iga annetatud sibul loeb ning aitab Udeva mõisarahva ilusa eesmärgi täitmisele lähemale.

Tagasi üles