Selgusid Järvamaa meistrid ja Järva mängude parimad orienteerumises

Copy
Orienteerumine
Orienteerumine Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa meistrid orienteerumise lühirajal selgusid ühisel võistlusel Tallinna ja Raplamaa meistrivõistlustega Koitjärvel.

Poiste M14 klassis võitis Järvamaa meistritiitli Christofer Valang Türi spordikoolist. Talle järgnesid treeningukaaslased Oliver Jüris ja Jürgen Surva. Sama vanuseklassi tüdrukutest oli parim Annaliisa Aren Türilt. Meeste arvestuses läbis 5,65 km ja 18 KP-ga raja kõige kiiremini Eesti koondislane Kristo Heinmann Värska OK Peko. Järvamaa meistriks tuli Kaarel Kallas, kes edestas napi poole minutiga klubikaaslast Johannes Ehalat. Kolmanda koha jooksis välja veel noorteklassi kuuluv Kerto Kaasiku Ambla SK-st. Naiste rajal võitis maakonna meistritiitli Sigrid Ruul Türilt. Meesveteranide M50 klassi väga konkurentsitihedas võistluses läks Järvamaa meistritiitel jagamisele, sest täpselt sama ajaga läbisid raja Margus Marrandi ja Tenno Alamaa. Nende järel saavutas kolmanda koha Raul Laas. Naiste samas vanuseklassis võttis võidu Rita Ojala, kellele järgnesid Siiri Poopuu ja Anu Pallon.

12. Järvamaa suvemängude parimad orienteerujad selgusid Paides. Noormeeste M16 vanuseklassis oli medaliheitlus väga tasavägine ja esikolmik mahtus 40 sekundi sisse. Seegi kord oli nobedaim Christofer Valang Türilt, kes võitis ajaga 44.12. Järgnesid Vahur Ries Järva vallast 44.24 ja Jürgen Surva Türilt 44.51. Tüdrukute samas vanuseklassi olid parimad Iris Negus ja Lisete Solenikov Järva vallast. Meeste 5,9 km ja 18 KP-ga rajal suutsid veel noorteklassi kuuluvad Kerto Kaasiku ja Kennet Keerberg Järva vallast seekord kiireimad olla. Neile järgnes Kalle Daniel Põltsamaalt. Naiste seas oli Järva valda esindav Eesti noortekoondislane Anett Liisa Parts konkurentidest nobedam ja edestas kindlalt Hanna Aruleppa Türilt. Meesveteranide M40 klassis võitis Margus Marrandi Türilt. Talle järgnesid Gert Saamann Türilt ja Kaimo Maiste JOKA klubist. Naiste samas vanuseklassis olid kiireimad türilannad Mariliis Aren ja Rita Ojala, kolmandana lõpetas Leelo Jegorova Paidest. Naiste N55 vanuseklassi medalid läksid Türile, võitis Siiri Poopuu, Ester Selge ja Maive Leifi ees. Meeste samas vanuseklassi kuulus võit Ain Nemvaltsile Paidest, järgnesid Vahur Palu Järva vallast ja Ahto Karu Türilt.

Orienteerumisrajal proovisid oma oskusi ja liikumisnobedust ka omavalitsuse juhid. Oskuslikum ja kiireim navigeerija Paide tehisjärve ümbruses oli Toomas Tammik Järva vallast, jättes selja taha Türi valla naisteväe Maarja Brause ja Pipi-Liis Siemanni. Kahjuks Paide linna juhid ei suutnud seekord "koduväljaku" eelist kasutada, kuna jätsid esindajad Järvamaa spordipeole saatmata.

Tagasi üles