Tudengid uurivad teatri nimel Paide kohalikke kirikukogudusi

Copy
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse üliõpilased hakkavad uurima kohalikke kirikukogudusi.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse üliõpilased hakkavad uurima kohalikke kirikukogudusi. Foto: Paide Teater

Paide Teatril valmib detsembri keskel dokumentaallavastus, mis räägib Paide linnas toimetavatest erinevatest kogudustest, kirikutest, linnas esindatud religioonidest ja elufilosoofiatest. Esimese materjali kogumise faasi viisid läbi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse ja huvitegevuse üliõpilased. Õpilasi juhendab Paide teatri kunstiline juht ning akadeemia rakendusteatri õppejõud Mariliis Peterson.

"Tõin õpilased Paidesse, et nad uuriksid ja õpiksid tundma siinseid väiksemaid kogukondi, mida Paides on üllataval kombel väga palju," rääkis Peterson.

“Lavastuse eesmärk on näidata läbilõiget Paidest ning rakendusteatri meetodid aitavad kogukonnalugusid ja professionaalset teatrit hästi siduda. Isiklikud tõekspidamised võivad tekitada inimeste seas erimeelsusi. Meie eesmärk on välja selgitada, kuidas see võib inimesi kokku tuua ja kuidas leitakse ühisosa.”

Tagasi üles