Reoveeuuring paljastab tõe Paide kodudes tarvitatakse üha rohkem amfetamiini

Copy
Senistel andmetel oli 2022. aastal surmadest 15 protsenti seotud kokaiini ja 29 protsenti amfetamiini tarvitamisega. Pilt on illustreeriv.
Senistel andmetel oli 2022. aastal surmadest 15 protsenti seotud kokaiini ja 29 protsenti amfetamiini tarvitamisega. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Justiitsministeeriumi hiljuti tellitud reoveeuuringu järgi tarbiti maikuu alguses kanepit oluliselt rohkem kui veebruaris vaadeldud perioodil. Amfetamiini leiti senisest märksa enam Narva, Paide ja Sillamäe reoveest, kokaiini teistest rohkem Sillamäelt ja Rakverest.

Viimatised reoveeproovid võeti 13 Eesti linnas 7. mail 24 tunni jooksul. Reoveeuuringute käigus võetud proove analüüsib Eesti kohtuekspertiisi instituut, kes suudab indikaatoruuringute käigus anda väga täpse ülevaate uimastite levimise hetkeolukorrast.

Enim levinud narkootiline aine on Eestis jätkuvalt kanep, mille jääkide tase oli kõikides linnades märksa kõrgem kui veebruaris. Kõige rohkem leidus seda ainet taaskord Tallinna, Narva ja Kohtla-Järve Ahtme linnaosa reovees. Teiste linnadega võrreldes oli kanepi jääke kõige vähem Viljandi, Sillamäe ja Võru reovees.

Tagasi üles