Tüütule võõrliigile tõmmati tekk peale (2)

Järva Teataja
Copy
Sosnovski karuputkele on Eestis kuulutatud sõda ja seda hävitatakse süsteemselt. Nüüd selgub, et tegemist on hea uut tüüpi patareide toormaterjaliga.
Sosnovski karuputkele on Eestis kuulutatud sõda ja seda hävitatakse süsteemselt. Nüüd selgub, et tegemist on hea uut tüüpi patareide toormaterjaliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

2019. aasta suvel kaardistas keskkonnaamet suure, tiheda ja tigeda karuputke võõrliikide koloonia Türi vallas asuva Kondioja nõlval.

Kuna taimi oli nii palju, et üles kaevata neid ei jõutud ja herbitsiidiga veekogude läheduses kindlasti toimetada ei tohi, tuli mõte katsetada Soome kolleegide meetodit – katta karuputke taimed biolaguneva geotekstiiliga.

Samuti tahtis keskkonaaamet praktikas järele katsetada väidet, mille kohaselt peaks tekstiili kasutades suur osa seemneid pinnases kõdunema umbes viie aastaga. Tavatingimustes jagub idanemisvõimelisi seemneid pinnases kümneks aastaks või kauemgi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles