Riigikaitselise kriisivalmiduse tõstmise meetmest said toetust nii Järva kui Türi vald

Copy
Generaator .
Generaator . Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

KOV-ide riigikaitselise kriisivalmiduse projekti eelarve oli 1 172 230 eurot ja 55-st taotlusest said rahastuse 51. Toetusi jagati tulenevalt riigikaitselisest vajadusest, kuna Lääne- ja Kesk-Eestil ning Harjumaal on evakueeritavate vastuvõtmisel põhiraskus.

Päästeameti kriisivalmiduse nõunik Terje Lillo sõnul osutus taotlusvoor väga edukaks. „Meetme eesmärk oli evakuatsioonikohtade toimepidevuse suurendamine Lääne- ja Kesk-Eesti ning Harjumaa omavalitsustes, mis on võimaliku sõjalise ohu korral kõige suurema koormuse all, “ lisab Terje Lillo.

Meetme kaudu toetati mobiilsete generaatorite soetamist, mis annab omavalitsusele võimaluse vastavalt vajadusele muuta generaatorite asukohta ja kasutada neid evakuatsioonikohtades ja kerksuskeskustes. Toetati ka evakuatsioonikohtade ettevalmistamist esmavajalike soetustega, milleks on: välivoodid, madratsid, magamiskotid, spordisaalide põrandakatted, välikäimlad, pikendusjuhtmed, kuumaveekatlad, veekeedukannud, mikrolaineahjud, gaasipliidid ja toidutermosed.

Tagasi üles