Mitmed Järvamaa hooned saavad toetuse abil energiatõhusamaks

Copy
Radiaator
Radiaator Foto: Andres Teiss

Rahandusministeeriumi ja Riigi Tugiteenuste Keskuse sügisel korraldatud omavalitsushoonete energiatõhususe voorust toetatakse 42 projekti kokku 35 omavalitsuses. Töödeks on ette nähtud 33,2 miljonit eurot, mille abil on linnadel ja valdadel plaanis energiatõhusamaks muuta ligi 70 000 m2 köetavat pinda.

Riigi Tugiteenuste Keskuse teenusekoordinaator Sirje Allmaa andis teada, et Türi vald rekonstrueerib energiatõhusamaks kaks Mehaanika tn asuvat sotsiaalmaja (Mehaanika tn 1 ja Mehaanika tn 3) ning Järva vald Peetri kooli lasteaia. „Järva vald rekonstrueerib järgmise aasta lõpuks energiatõhusamaks üle 730 m2 pinda ja seda toetussummaga 340 000 eurot,” täpsustas ta. „Türi valla sotsiaalmajad, mõlemad üle 900 m2, toetusummadega 593 000 eurot (Mehaanika 1) ning 551 0000 eurot (Mehaanika 3) saavad energiatõhusamaks rekonstrueeritud 2026, aasta lõpuks.”

Toetusmeetme eesmärk on riiklikult panustada kohalikele omavalitsustele kuuluvate hoonete energiatõhusaks rekonstrueerimisel, vähendada kasvuhoonegaaside heidet, energiatarvet ja hoonefondi ülalpidamiskulusid. Ühtlasi parandatakse toetatavate projektide kaudu hoonete sisekliimat ning edendatakse taastuvenergia kasutust. Meetme rakendamisega panustatakse riikliku energiasäästukohustuse täitmisesse.

Märksõnad

Tagasi üles