Orienteerumisklubi JOKA naiskond võitis Eesti meistritiitli

Copy
JOKA kuldne naiskond Sigrid Ruul, Evely Kaasiku, Anna Mia Atonen võitjatena finišis.
JOKA kuldne naiskond Sigrid Ruul, Evely Kaasiku, Anna Mia Atonen võitjatena finišis. Foto: Külli Leola

Võrumaal Katõsillamõtsas selgusid Eesti meistrid orienteerumisjooksu lühirajal ja teatejooksudes. erinevates vanuseklassides oli Eesti meistritiitlitele jooksmas üle 400 orienteeruja, sealhulgas üle paarikümne Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteeruja.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu sõnas, et esmalt selgusid parimad lühiraja võistluses. „JOKA klubi suurimad ootused olid seotud naiste eliitklassi võistlusega, kus suurimaks võidusoosikuks oli Evely Kaasiku ja medalinõudlejate seas teinegi klubi esindaja Sigrid Ruul,” ütles ta.

Võistlus 4,53 km ja 16 kontrollpunktiga rajal kulgeski Poopuu sõnul neile väga edukalt ja lõppes koguni JOKA klubile kaksikvõiduga. 20 naise konkurentsis tõestas kindlalt oma paremust ka maailma naisorienteerumise paremikku kuuluv Evely Kaasiku, kes võitis ajaga 30.47. Edu klubikaaslase Sigrid Ruuli ees oli pea kümme minutit.

"Tulin üle üsna pika aja Eestisse orienteeruma ja suure aukartusega Lõuna-Eesti maastike ees,” kommenteeris Kaasiku ise. „Ma teadsin, et saab olema keeruline ning peab keskenduma algusest lõpuni. Õnneks mul täna see õnnestus see ja ma olen väga õnnelik selle medali üle.".

Meeste eliitklassis lõpetas parima JOKA mehena Juho Westerlund 18. kohaga. Võitis Lauri Sild orienteerumisklubist Võru.

Noorte võistlusklassis olid JOKA suurimad medalilootused N16 vanuseklassis, kus klubist oli startis koguni viis neidu.

2,14 km ja 9 kontrollpunktiga rajal õnnestuski võit JOKA klubisse tuua. Parima ajaga lõpetas Anna Mia Atonen. Neljanda koha saavutas Kaisa Kallas ja kuues oli Anett Liisa Parts. Muudes noorte vanuseklassides saavutas meesjuunioride M20 vanuseklassis Marten Presmann viienda koha ja M14 vanuseklassis lõpetas Koit Hallik üheksandana ning Christofer Valang kümnendana.

Veteranide seas võitis Siir Poopuu naiste N65 vanuseklassis hõbemedali, kuld jäi napi 14 sekundi kaugusele. Esikuuikusse jõudsid Raul Laas M65 klassis neljanda ja Kaarel Kallas M40 klassis viienda kohaga.

Järgneval päeval toimusid teatejooksud, kus JOKA klubi medalilootused olid Poopuu sõnul eelkõige naistel.

Naiskonnas jooksid eelmise päeva medalivõitjad Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul ning nooruke Anna Mia Atonen. „Võistlus ei alanud JOKA naiskonnale hästi,” sõnas Paul Poopuu. „Avavahetuses jooksnud Sigrid Ruul tegi raja algusosas paar paariminutilist viga ning võistluse juhtgrupp libises ligi kuue minutiga eest. Teises vahetuses jooksnus Anna Mia Atonen suutis oma soorituse kontrolli all hoida, ent liidrid nihkusid veelgi eest ja meie lootus ja "trumpäss" Evely Kaasiku pääses ankrunaisena rajale pea kümne minutilises kaotusega liidrile. Ent arvestades eelmise päeva tulemusi oli siiski kõik veel võimalik. Evely näitaski taas suurepärast jooksu ja juba raja 3,9 kilomeetri peal 11. kontrollpunktis kui lõpuni oli veel kaks kilomeetrit, tõusis ta juba liidriks. Lõpujoonel oli edu järgnevate ees üle nelja minuti.”

JOKA naiskonnale oli see teine teatejooksu kuld, esimese kulla võitsid Järvamaa naised 2015. aastal ja siis olid naiskonnas Evely Kaasiku, Sigrid Ruul ja Helle Hallik.

JOKA meeskond Juho Westerlund, Raiko Marrandi ja Marten Presmann lõpetas 35 meeskonna seas 14. kohaga. Võitis OK Võru I meeskond.

Orienteerumissuvi jätkub nüüd erinevate rahvusvaheliste tiitlivõistlustega, kus koondistesse kuulub ka JOKA orienteerujaid.

Tagasi üles