President rõhutas Pärdi pärandi olulisust Eesti kultuuris

Copy
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Remo Tõnismäe

President Alar Karis rõhutas 11. juuni õhtul Arvo Pärdi Keskuse Sihtkapitali toetusõhtusöögil peetud sõnavõtus Arvo Pärdi pärandi hoidmise olulisust Eesti kultuuris ning nimetas keskust Eesti üheks oluliseks visiitkaardiks.

„Kõik, kes on Arvo Pärdi muusikaga kokku puutunud, on saanud inimestena rikkamaks ja puhtamaks. See ei jäta kedagi puudutamata ega mõjutamata. See juhib meie tähelepanu elu põhiväärtustele ja põhitõdedele,“ sõnas president Karis.

Ta sõnas, et väike rahvas saab suureks oma kultuuri kaudu. „Kultuur eeldab vaimsust ja argielust kõrgemaid sihte. Vaimsus ja kultuur tekivad aga inimeste kaudu, kes loovad. Vaimu ilma loova inimeseta ei ole. Ega ole ka kultuuri,“ lausus riigipea, kelle sõnul on Arvo Pärt selle üheks eredamaks näiteks meie Eesti kultuuris. „Kultuuris, mis peab oma rahva ja riigi suuremaks tegema. Suuremaks kui tema füüsilised piirid on. Ja andes selle kaudu ka arutult ja sihitult ruttavale maailmale tasakaalustava puudutuse. Alati kuidagi ootamatu, aga samas nii oodatud puudutuse.“

Tagasi üles