Fääri saared pole eestlaste reisisihtkohtade hulgas just esikohal. Ikka ostetakse rannapuhkuse pakett mõnele saarele, aga olgu see siis pigem sooja kliimaga ja päikesepaisteline paik! Keset Atlandi ookeani põhjaosa, tuulte ja tormide meelevallas asuv Fääri saarestik rannapuhkust kindlasti ei soosi. Küll tasub see kant sihikule võtta neil, kel soov kogeda hoopis teistsuguseid elamusi. Ja kui oled juba korra käinud, tahad tagasi!

Maikuu lõpunädalad Eestis on krõbekuumad ja igal õhtul teadustavad sünoptikud ERRi uudiste ilmaplokis järgmiseks päevaks üha kangemaid soojakraade. Seda kummalisem on pakkida kohvrit – omal selg ja otsaesine märg –, ja sortida kaasa võetavate riiete hulka nii villased sokid, müts, kindad, kampsun, meriinovillane pikk pesu, tuule- ja vihmakindel matkakostüüm kui kõige otsa igaks juhuks ka üks vihmajope. «Miks sa sinna lähed üldse, seal on ju külm?» uurib üks ja teine tuttav.

Nagu fäärlased ise ütlevad: kui oled ilmaga rahul, oota lihtsalt viis minutit – siis muutub see millekski muuks. See ütlus peab paika, sest Vagari lennuväljal võtab saabujaid vastu väga tuuline ilm, millele lisab aktsenti tihe vihmasadu.