Aravete kardirada sai uue nime

Copy
Aravete kardirada.
Aravete kardirada. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel aastal müüs Järva vallavalitsus enampakkumise korras Aravete kardirada. Järva vallavanema Toomas Tammiku selgitusel oli volikogu üksmeelne selles suhtes, et vallal pole niisugust spordirajatist tarvis, mistõttu läkski kardirada enampakkumisele. Kinnistu suurus on 74 637 ruutmeetrit, selle olulisteks osadeks loetakse ka külalistemaja ja jalakäijate silda.

Kompleksi alghinnaks määrati 350 000 eurot, millele tuli üks pakkumine. Vallavalitsuse korraldusega kinnitati Aravete spordi- ja tervisekeskuse kinnistu enamapakkumise võitjaks Quanloop Leasingu OÜ.

Aravete ja Rapla kardirajal on ühine haldur Margus Leesmaa, kelle sõnul on kahe kardiraja ühitamisel turunduslik eesmärk. «Et luua seos nende vahel, otsustasime muuta rajad samanimeliseks. Parim nimi vastab EST1 Racingule, mis on üle maailma tuntud bränd,» selgitas Leesmaa. «Mõlema raja uus nimi on Est1 Karting ning suunav nimetaja kohanimi Aravete või Rapla.»

Leesmaa sõnas, et Aravete kardirada on kõige intensiivsemalt kasutatud kardispordi tarbeks. «See on kahtlemata Eesti kardisportlaste üks lemmikradasid ning seda on nimetatud ka Baltimaade parimaks kardirajaks,» ütles ta.

Aravete võistluskardi­rada on 1001 meetrit pikk, kiire ja unikaalne oma reljeefsuse tõttu ning annab suurepärase võimaluse hobikardiga kiirust nautida. «Korraga saame ajale lubada kõige rohkem kümme hobikarti. Meilt on turvavarustus ja selgitame reegleid,» lausus Leesmaa. «Endale sobiva aja saab broneerida ja sõitude arvu valida meie kodulehel,» märkis ta. Hooajal korraldatakse Aravete rajal nii kardispordi meistrivõistluste kui ka supermoto meistrivõistluste etappe. (JT)

Märksõnad

Tagasi üles