Pimeduse varjus ärandati Paides taas auto

Anne Põder
, ajakirjanik
Uuendatud 17. juuni 2024, 09:28
Copy
Paidest ärandatud auto.
Paidest ärandatud auto. Foto: Erakogu

Paides elav autoomanik otsib sotsiaalmeedia grupi Märgatud Paides vahendusel silmapaare, kes juhtusid nägema täna öösel pealt autoärandamist Aiavilja tänaval või siis märkasid öösel tänavatel kahtlasi liikujaid.

Paidelane kirjutab, et ööl vastu 16. juunit ärandati Paides Aiavilja 15 maja eest sõiduauto Volkswagen Sharan numbrimärgiga 145TLT. Sõiduki kadumisest on teavitatud ka politseid.

Autoomanikul on palve, et kui keegi juhtub sõidukit nägema või omab muud teavet ärandamise kohta, siis andku sellest viivitamatult teada politseile numbril 112 või autoomanikule +37256923271.

Hiljuti on autoärandamised Järvamaal sagenenud. Viimati ärandati Paides Sõpruse tänavalt maja eest lukustamata ustega seisnud sõiduauto VAZ. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et sõiduk leiti pühapäeva õhtupoolikul Paide tehisjärve tagant avariilisena kraavist. Politseil on põhjust arvata, et sõiduki omavolilise kasutamisega on seotud samad noorukid, kes hiljaaegu Türil ärandatud sõidukiga politsei eest pagesid.

Sellest nädal varem 24. mail leidsid Järvamaal aga aset sündmused, mis pärineks nagu mõnest seiklusfilmist. Varahommikul sai politsei teate, et Paide linnast on varastatud sõiduauto Volkswagen Passat. Õige pea märkas politseipatrull ärandatud autot Türi vallas Raukla külas. Kui politsei vilkurid ja sireeni tööle pani, siis ärandatud auto seisma ei jäänud, vaid hoopis põgenes.

Kuni 150-kilomeetrise tunnikiirusega põgenenud autot ei saanud politseinikud muidu pidama, kui tulistasid autol rehvid läbi ja blokeerisid seejärel tee.

Kui politseinikud suunasid seisma jäänud auto suunas püstolid ja andsid käsu autos viibijatel sealt väljuda, astusid autost välja kaks 13- ja üks 14aastane poisike.

Tagasi üles