Meico Vettik hoiab motokrossi Eesti meistrivõistlustel liidrikohta

Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: Eesti Hobikrossiklubi

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp toimus nädalavahetusel Tartu lähistel Lange Motokeskuses. Laupäeval olid Lange rajal võistlustules soolotsiklid, kirjutab msport.ee. 

MX Open klassis jäi etapilt eemale sarjas teist kohta hoidnud Andero Lusbo, kes vigastas ennast nädal tagasi Lätis toimunud MM-etapil. Kõik teised meie kiiremad sõitjad olid Langel kohal. Esimest võistlussõitu asus juhtima avaetapi võitnud Meico Vettik. Talle järgnesid Tanel Leok, Hardi Roosiorg ja Indrek Mägi. Leok oli sõidu alguses väga hea ja ta pani Vettiku koheselt surve alla ning kolmandal ringil õnnestuski Tanelil liidrikohale tõusta. Natuke aega hiljem suutis ka Roosiorg Vettikust mööduda. Leok sai sõidu teises pooles juba üsna turvalise edumaa järgmiste ees sisse, kuid Roosiorg tegi väga tugeva sõidu lõpu ja ta suutis Leoki kinni püüda. Eelviimasel ringil suutis Hardi ka möödasõidu teha ning võttis lõpuks magusa esikoha. Leok lõpetas sõidu teisena ja Vettik kolmandana.

Teises sõidus tegi super stardi avasõidu neljas mees Gert Krestinov. Tema järel võtsid kohad sisse Roosiorg ja Vettik. Leoki start aga ebaõnnestus ja tal tuli grupi keskelt hakata tulema. Kaks esimest hakkasid mõne ringi järel järgmistel natuke eest ära vajama ja sõidu teises pooles oli selge, et esikoha eest võitlevad Krestinov ja Roosiorg. Roosiorg oli kogu sõidu jooksul Krestinovi seljataga, kuid ühtegi väga head möödumisvõimalust tal ei tekkinud. Kahel viimasel ringil Hardi veel üritas, kuid Krestinov oli kindlus ise ja võttis lõpuks ikkagi Roosioru ees esikoha. Sõidu jooksul tõusis Vettiku järele neljandale kohale Leok. Tanel püüdis mõned ringid enne sõidu lõppu kinni ka Vettiku, kuid mõned eksimused rajal ei lubanud tal möödasõitu ikkagi teha. Vettik lõpetas sõidu kolmandana ja Leok neljandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Roosiorg, teiseks tuli 45 punktiga Krestinov ja kolmandaks 40 punktiga Vettik. Samuti 40 punkti teeninud Leok pidi leppima neljanda kohaga. Kahe etapi järel on endiselt liidrikohal Vettik, kellel on koos nüüd 87 punkti. Teisel kohal on 76 punktiga Leok ja kolmandal kohal 73 punktiga Roosiorg.

Tagasi üles