Tööinspektsioon avastas Järvamaa koolide tehnoloogiaklassidest murettekitavad leide

Järva Teataja
Copy
Foto: Tööinspektsioon

Märtsis ja aprillis kontrollis Tööinspektsioon Eesti põhi- ja kutsekoole, kus õpetatakse puidu- ja metallitööd. Selgus, et tehnoloogiaklasside ohutus on kohati väga puudulik.

Tööinspektorid käisid 97 koolis, et teha kindlaks, kas koolide tehnoloogiaklassid vastavad töötervishoiu ja tööohutuse seadustele. Kokku tuvastati 434 puudust, millest 104 olid nii tõsised, et nõudsid ettekirjutust.

Tööinspektsiooni ennetuse ja teabeosakonna juhataja Kristel Plangi selgitas, et Järvamaal hõlmas Tööinspektsiooni põhi ja kutsekoolide tehnoloogiaklasside sihtkontroll kolme õppeasutust ehk vaatluse alla võeti üks kutsekool ja kaks põhikooli, kus tuvastati kokku 11 puudust. „Kahes õppeasutuses puudusid kaitsepiirded, mis takistaks kokkupuudet ohtliku liikuva osaga,” tõi ta välja. „Paraku oli kaitsepiirdeta ka üks ohtlikumaid töövahendeid, mida tehnoloogiaklassides tihtilugu kasutatakse - formaatsaag. Tegemist ei olnud vanemat tüüpi seadmega, pigem uuemapoolsega, mille kaitsepiire pidi tootja poolt kaasas olema, kuid mis oli tõenäoliselt eemaldatud. Kõigis kolme koolis polnud piisavalt kasutatud ohumärguandeid - isikukaitsevahendite kandmise kohustusmärke.”

Tagasi üles