Järva vald teenis aktsiate müügist kena summa

Copy
Toomas Tammik viis lõpule Väätsa Prügila aktsiate müügi.
Toomas Tammik viis lõpule Väätsa Prügila aktsiate müügi. Foto: Järva Vald/facebook

Järva vallavanem Toomas Tammik andis täna teada, et viis lõpule AS Väätsa Prügila müügiprotsessi, mille algatas tänane Järva valla koalitsioon 25. aprilli otsusega.

Tammik ütles, et tal on hea meel, et vaatamata mõne opositsiooni poliitiku seisukohale nagu saaks vald Väätsa Prügila müügist ümmarguse 0 eurot, kujunes tegelikkus vastupidiseks. "Läbirääkimiste tulemusena leppisime Ragn Sells AS-ga kokku tehingusumma 875 000 eurot, mis on sama suurusjärk, millega müüsid oma aktsiad varasemalt Paide linn ja Türi vald," täpsustas ta.

Tammiku sõnul oli müügi põhjuseid mitmeid, kuid üheks neist oli olukord, kus Väätsa Prügila vajas lähiaastatel omanike poolt täiendavat rahastust summas kuni 2,4 miljonit eurot, et tagada ettevõtte pikaajaline jätkusuutlikus. "Lähtudes Järva valla eelarveliste vahendite mahust, moodustaks minimaalselt vajalik investeering Väätsa Prügilasse sedavõrd suure osa valla eelarves investeeringuteks ettenähtu rahast, et Järva vallal ei oleks võimalik teha investeeringuid valdkondades, mis on vajalikud vallale seadusest tulenevate ülesannete täitmiseks," selgitas ta.

Tagasi üles