Ema käsul Eestisse: Tai neiu veetis Ervita mõisas elamusrohke aasta

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Nina ja Jarkko Arhilahti oma «tütre» Miniga (keskel) Ervita mõisa õdusas köögis. Mini süles on pere kass. Kollased sildid esemete küljes aitavad tailannal eesti keelt õppida.
Nina ja Jarkko Arhilahti oma «tütre» Miniga (keskel) Ervita mõisa õdusas köögis. Mini süles on pere kass. Kollased sildid esemete küljes aitavad tailannal eesti keelt õppida. Foto: Dmitri Kotjuh

Nina ja Jarkko Arhilahti on Soome päritolu Ervita küla elanikud, kes on aeg-ajalt sattunud nii Järva Teataja veergudele kui ka telesaate peakangelasteks kui ühed «hullumeelsed», kes on kolinud ühte Eesti mõisahoonesse ja teevad seda jõudumööda korda. Oma südame pole nad aga avanud mitte üksnes mõisaarhitektuurile, vaid ka välisriikide noortele, kes soovivad veeta ühe õppeaasta Eesti koolis.

Kolme lapsega abielupaar on ajutised vanemad olnud kolmele noorele, neist viimane, 18aastane Tai neiu Missionary Areewong, sõpradele Min, on äsja lõpetanud Koeru keskkooli XI klassi. Kuu lõpus sõidab ta pärast 11 kuud väikeses Ervita külas elamist tagasi koju – 11 miljoni elanikuga Bangkokki.

Arhilahtid on üks kahest Järvamaa perest, kes on rahvusvahelise õpilasvahetusprogrammi YFU vastuvõttev pere. Nad on sellega seotud olnud juba üle kümne aasta. «Töötasin toona Koeru Koneskos, kui üks kolleeg tutvustas mulle programmi, et otsitakse vastuvõtvaid peresid,» meenutas Nina Arhilahti.

Tagasi üles