Prügilasse investeeritakse lähiaastail mitu miljonit

Copy
Väätsa Prügila.
Väätsa Prügila. Foto: Dmitri Kotjuh

Ragn-Sells AS omandas täielikult AS-i Väätsa Prügila, ostes välja Järva valla vähemusosaluse. See tehing annab AS-ile Väätsa Prügila suurema vabaduse ellu viia tulevikku suunatud strateegilisi plaane, võimaldades Eesti turule tuua uudseid töötlemislahendusi, mis on juba Skandinaavia maades saamas standardiks.

“Järva vald, eesotsas vallavanem Toomas Tammikuga, oli heaks kaasomanikuks Väätsa Prügilale, kuid muudatused jäätmekäitluses, ennekõike segaolmejäätmete prügilasse ladestamise lõpetamine ning majapidamistes üha kasvav jäätmete sorteerimine ning seeläbi ringlusesse suunamine, muutsid Järva omavalitsuse jaoks prügilas osaluse omamise mitteoluliseks. Prügila osaluse müügist saadud raha saab aga vald kasutada oma arenguplaanide elluviimiseks ning valla elanike hüvanguks,” kommenteeris aktsiatehingut Ragn-Sellsi juhatuse esimees Kai Realo.

"Väätsa Prügila omandamine annab meile võimaluse arendada ja rakendada innovatiivseid jäätmekäitluslahendusi, mis muudavad probleemsed jäätmed väärtuslikeks toodeteks. Näiteks reoveesete, mis on tavaliselt probleemne jääde, saab õigel viisil töödeldes muutuda väärtuslikuks põllumajandustooteks, asendades looduslikke ressursse ja andes lisandväärtust kohalikule põllumajandusele," ütles Väätsa Prügila juhatuse liige Sven Ruukholm.

Tagasi üles