Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva Teataja käis teisipäeval Paide turul müüjatelt maasikahindu uurimas. Selgus, et maasikate aeg hakkab vaikselt läbi saama ja hinnad enam märgatavalt ei lange. Teisipäeva lõunaajal oli Paide turul palju inimesi, kellest enamik jälgis maasikate hindu ja ostis ka karbi koju kaasa. Esimesele letile olid ennast üles seadnud Madis Suits ja Aveli­ Valb, kes müüsid Tartumaalt pärit maasikaid. Suitsu sõnul on müük kestnud juba kolm nädalat ja hinnad on tublisti ka langenud. Teisipäeval oli turuhinnaks määratud kuus eurot kilogrammist.

* Kesk-Eesti politseijaoskonna juht Janno Ruus rõõmustas, et pühad möödusid piirkonnas pigem rahulikult ning suurem osa inimestest käitus mõistvalt ja õiguskuulekalt. «Suur tänu neile! Pühademelus traagiliste tagajärgedega juhtumeid polnud,» ütles ta. Neljal päeval tegelesid politseinikud Järvamaal 80 juhtumi ja väljakutsega. Neist enamik olid liiklusrikkumised. Sageduselt järgmised olid avaliku korra ja joobes inimestega seotud väljakutsed ning lähisuhtevägivalla juhtumid.

* Eelmise reede pärastlõunal tuli ärev vihje Tallinnast väljunud Elroni rongist, kus meesterahvas rassistlikke nalju tegi ja Hitlerit ülistavaid lauseid hüüdis. Politseinikud sundisid mehe Türi jaamas rongist väljuma. Rongiga Tallinnast Viljandisse sõitnud Paul-Henry Seredal ütles, et vahetult pärast rongi sisenemist jäi talle kohe silma kaasreisijaid tülitanud keskealine meesterahvas, kes rassist­likke nalju tegi ja korduvalt Hitlerit ülistas.

* 1924. aastal pandi nurgakivi Türi gümnaasiumi hoonele, kus praegu on end sisse seadnud vallavalitsus ja raamatukogu. Seega saab valge maja tänavu sajaaastaseks, mille puhul võttis vallavalitsus kevadel plaani taastada maja ees asuv purskkaev. Mõte on ilus, ent valla rahakott on selleks liialt õhuke. Plaani vastu ajal, mil omavalitsuse rahaseis niigi keeruline, on ka vallavolikogu opositsiooni esindajad.

* Klubi LC Paide Bastion ja Paide kunstikool ühendasid jõud ja korraldasid Paides viibivatele Ukraina pagulaste lastele koos kunstikooli õpilastega loovlaagri Võsul. Just sinna bussitäis lapsi kolmapäeva varahommikul Paidest suunduski.

* Kui alustada võistlusklassist ja lõpetada tsikliga, siis on Paidest sirgunud motosportlasel Selyn Kazakoval (19) sel hooajal palju uut. Praeguse elukorralduse juures, kus tema kui tudengi kodu asub Tallinnas, on tal olnud aega harjutada rohkem. Juba 14aastaselt motospordiga tegelema hakanud Selyn Kazakova liikus Supersport 300 klassi motoringrajasõidu eelmise aasta Eesti ja Balti meistrina selleks hooajaks klass kõrgemale ja taltsutab nüüd Superstock 600 klassis mootorratast Yamaha R6.­

Märksõnad

Tagasi üles