Riigikantselei uuendas üleriigilist riskipilti

Copy
Kriisiõppus Valga haiglas, kus stsenaariumi järgi tuli osalistel hakata lahendama plahvatusega seotud sündmust. Hoone keldris olid lõksu jäänud erinevate vigastustega kannatanud.
Kriisiõppus Valga haiglas, kus stsenaariumi järgi tuli osalistel hakata lahendama plahvatusega seotud sündmust. Hoone keldris olid lõksu jäänud erinevate vigastustega kannatanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikantselei uuendas üleriigilist riskipilti, mis võtab kokku kõige tõenäolisemad valdkondlikud ohud, mis võivad mõjutada Eesti elanikke ja ettevõtteid käesoleval aastal.

Võrreldes eelmise hindamisega ei ole riskid uued, küll aga on mõnevõrra muutunud ohukeskkond. "Ennekõike on see tingitud Venemaa jätkuvast Ukraina-vastase sõjapidamise tähtsustamisest ja kasvavast agressiivsusest. Näeme, kuidas Venemaa eriteenistused korraldavad Euroopa ühiskondade turvatunde õõnestamiseks ning segaduse tekitamiseks hübriidsurvet," ütles riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektor Erkki Tori. "Vene Föderatsiooni eriteenistuste tegevusel pole niipea lõppu näha ja Eesti on selle ohuga toimetulemiseks valmis."

Lisaks ohtudele ja riskidele koondab üleriigiline riskipilt tegevusjuhiseid, kuidas ohtudeks ja riskideks valmistuda ning kuidas kriisiolukordades tegutseda. Samuti annab riskipilt ülevaate, kuidas ja millistes valdkondades on Eesti kriisivalmidus arenenud ning milline on igaühe roll kriisides.

Tagasi üles