Jahilaskurid panid end proovile

Järva Teataja
Copy
Karl Peeter Ein tulejoonel.
Karl Peeter Ein tulejoonel. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel peeti Tallinnas Männiku lasketiirus Balti riikide karikavõistluste III etapp haavlilaskmise Olümpiaharjutustes. Võisteldi olümpiaharjutustes Skeet ja Trap.

 

Jahilaskurite treener Ülo Mets andis teada, et lasti olümpiaharjutuse täisprogrammi, kus põhivõistluses lastakse kahe päeva jooksul viie laskeseeriaga 125 märki ja seejärel toimub finaal kuuele paremale laskurile vastavalt kehtivatele võistlusmäärustele.

Võistlustel osalesid laskurid Lätist, Leedust, Soomest ja Eestist. Metsa sõnul oli kohal riikide paremik, välja arvatud Eesti poole pealt Olümpiamängudeks valmistuv Peeter Jürisson.

Võistlusel esines edukalt Järvamaa "Spordiklubi SKEET" laskur Karl Peeter Ein, kes osales harjutuses Skeet.

Põhivõistluses tabas Karl Peeter Ein 119 märki 125st, mis on vaid ühe tabamuse võrra vähem kui suurmeistri normatiiv. „Selle tulemusega oli Karl Peeter Ein põhivõistluse paremuselt teine, jäädes alla Läti võistlejale Dainis Upielneksile, kes lõpetas põhivõistluse tulemusega 122 tabamust 125st,” avaldas Ülo Mets.

Finaalis alustatakse võistlust nö nullist ehk põhivõistluse tulemusi ei arvestata. „Finaalis lasevad kõik laskurid esmalt 20 paarismärki, mille järel selgitatakse välja kuuenda koha omanik, seejärle lasevad viis konkurentsi jäänud laskurit lisaks kümme paarismärki, mille järel selgub viienda koha omanik. Sama, väljalangemise süsteemi alusel selgitataksegi iga täiendava kümne paarismärgi laskmise järgselt välja võistluses võitja,” selgitas Mets.

„Finaal oli taas väga pingeline,” jätkas ta. „Karl Peeter Ein, kes finaali pääses teise positsiooniga, suutis oma kohta ka finaalis säilitada. Sama ka Dainis Upielneks, kes põhivõisltuse parimana väljus ka finaalist esikoha omanikuna. Kolmanda koha saavutas Eesti laskur Gregor Prehing. (JT)

Tagasi üles