Järvalased võtavad ette Rally Estonia

Järva Teataja
Copy
Romet Jürgenson oli Horvaatia rallil omas klassis selgelt parim. Ta püüdis sama tulemuseni jõuda ka Sardiinias, paraku tabas teda ebaõnn.
Romet Jürgenson oli Horvaatia rallil omas klassis selgelt parim. Ta püüdis sama tulemuseni jõuda ka Sardiinias, paraku tabas teda ebaõnn. Foto: WRC

Eelmisel nädalal avalikustati tänavuse Delfi Rally Estonia registreerunute nimekiri. Autoralli Euroopa meistrivõistluste hooaja neljandale etapile on end kirja pannud 51 ekipaaži ning võistlejaid on Lõuna-Eesti teedele tulemas kokku 23 riigist, kusjuures esimest korda Rally Estonia ajaloos on stardis ka võistlejad Horvaatiast.

Neljaveoliste Rally3 autode klassis ERC3 on starti tulemas kaheksa võistluspaari, kelle hulgas ka ERC3 klassi liidrid Igor Widłak / Michał Marczewski (Ford Fiesta Rally3). Koduteedel on poolakatele ja teistele ERC3 klassi võistlejatele kõva konkurentsi pakkumas MM-arvestuses Junior WRC klassi juhtivad paidekad Romet Jürgenson / Siim Oja (Ford Fiesta Rally3).

„Rally Estonia on väga hea võimalus enne järgmist Junior WRC etappi Soomes saada uuesti kiire sõidu rütmi ja sõita kiiretel teedel. Samamoodi on see kindlasti väga hea võimalus, kus enda kiirust teiste konkurentide vastu mõõta. Euroopa tasemel käib väga kiireid võistlejaid sõitmas, kes teevad ka MM-il kaasa. Arvestades ka Eesti sõitjaid, kes võistlema tulevad, siis saab olema väga kõva võistlus ja gaas peab olema põhjas algusest peale, et see klassivõit koju jätta, mida ma kindlasti püüdma lähen,“ sõnas Junior WRC klassi liider Romet Jürgenson Delfi Rally Estonia eel.

Esiveoliste ERC4 ja ERC Junior arvestuses on Delfi Rally Estoniale registreerunud 16 võistluspaari. Eestlastest on ERC Junior klassis konkurentsi pakkumas hooaja avaetapi teisena lõpetanud Jaspar Vaher / Sander Pruul (Ford Fiesta Rally4). Teise Eesti võistluspaarina tulevad starti möödunud ERC Junior etapil Rootsis poodiumi kolmandal kohal lõpetanud Karl-Markus Sei koos Paidest pärit kaardilugeja Martin Leotootsiga (Peugeot 208 Rally4).

Hea esitus Rootsis andis Seile enesekindlust järgmiseks etapiks, mis sõidetakse Lõuna-Eesti teedel. “Rootslasi sel korral kätte ei saanud, kuid loodan, et Eestis need rollid pöörduvad. Eesmärk sai täidetud ja see poodiumikoht andis koduseks Rally Estoniaks kõva positiivse emotsiooni ja siit saab nüüd edasi aina paremaks minna,“ sõnas ALM Motorsport võistleja Sei Rootsi ralli järgselt.

ERC Delfi Rally Estonia 2024 sõidetakse Tartu, Otepää ja Lõuna-Eesti teedel sellest reedest pühapäevani ning konkurentsi ja adrenaliini jagub kiiretel kruusateedel küllaga.

Kokku ootab võistlejaid 14 kiirukatset ja ralli kogupikkuseks on 187,64 kilomeetrit. (JT)

Tagasi üles