Toit ja jook võtsid tänava autodelt üle

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Laupäev oli Paide ühel peatänaval – Pärnu tänaval erakordselt rahvarikas. Tõsi, autosid nagu argipäeviti paarisaja meetri pikkusel tänavalõigul näha polnud, vaid see oli päeva jagu jalakäijate päralt. Tegemist polnud aga järjekordse avatud linnaruumi projektiga, mis keskväljakult edasi kolinud, vaid maakonnakeskusse jõudis esimest korda Suur toidutänav.

Keskpäevast hilisõhtuni kestnud festivalil huvilistest puudust polnud. Kohal oli ligi poolsada tänavatoidu pakkujat ning kõhutäidet ja keelekastet otsijaid vooris mööda tänavat edasi-tagasi sadu, kui mitte tuhandeid. Valikut lettidel oli ja meelepärast leidis küllap igaüks. Mõnele piisas ühest toiduportsust, teine jäi toidutänavale tundideks, sest head-paremat, mida süüa, oli palju.

Keskpäeva paiku oli laudade taga ja toolidel võimatu toidu nautimiseks vaba istekohta leida, sestap suundusid kohalike oludega paremini kursis olevad inimesed, burger, friikartuliports, taldrikutäis falafeleid või šašlõkki näpus, istuma kõrval asuvasse Lembitu parki. Kuna ilmataat oli temperatuurinäidiku punasesse keeranud, pakkusid pargipuud sööjatele kosutavat varju.

Tagasi üles