Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Laupäev oli Paide ühel peatänaval – Pärnu tänaval erakordselt rahvarikas. Tõsi, autosid nagu argipäeviti paarisaja meetri pikkusel tänavalõigul näha polnud, vaid see oli päeva jagu jalakäijate päralt. Tegemist polnud aga järjekordse avatud linnaruumi projektiga, mis keskväljakult edasi kolinud, vaid maakonnakeskusse jõudis esimest korda Suur toidutänav.

* Hakkamist täis Järvamaa noored Anders Mait Alberg, Kirke Kägo, Kaarel Savi ja Dimon Tikerbär tundsid pikalt vajadust anda oma panus Järvamaa vaba aja veetmise võimalustesse. Noored nägid, et üks probleem on just hilisemad õhtutunnid, seega otsustasid nad tabada kaht kärbest ühe hoobiga ja asutasid baari, kus saab nautida hiliseid suveõhtuid.

* Veidi üle kahe aasta pärast Ukraina sõja algust on riik, kohalikud omavalitsused, ettevõtted, organisatsioonid ja kogukonnad teinud rasket tööd selle nimel, et ohu või kriisi saabudes oleksime kaitstud. Ohutusteavituse puhul räägime kerksuskeskusest, avalikust varjumiskohast ja evakuatsioonikohast. Et saada paremat ülevaadet Järvamaa kohta, käisime koos päästeameti Rapla-Järvamaa päästepiirkonna peaspetsialisti Pavel Ivanoviga kolmes omavalitsuses võimalustega tutvumas.

* Türi vallavolikogu viimasel istungil läbis esimese lugemise valla arengukava aastateks 2025–2029 ja eelarvestrateegia aastateks 2025–2028. Türi vallavanem Sulo Särkinen märkis, et keerulise rahaseisu tõttu lükkub osa investeeringuid tulevikku. «Järgmise aasta investeeringute mahtu oleme vähendanud 2,8 miljonilt 1,57 miljonile ning osa neist lükkub aastatele 2026 ja 2027,» lausus ta.

* Järva vallavolikogu esimees Rait Pihelgas tegi vallavolikogu istungil ettepaneku maksta vallavanem Toomas Tammikule tulemustasu, et tunnustada tema tööd ja innustada teda ka edaspidi häid tulemusi saavutama. Pihelgas tõi selgituses esile, et kuigi 2023. aasta oli Järva vallale keeruline eelkõige finantsilises mõttes, tuli vallavalitsus seadusega pandud ülesannetega toime.

Märksõnad

Tagasi üles