Noore mehe Türil katkenud elutee Tõenäoliselt ei saa kunagi täpselt teada, miks autojuht lähenevale rongile teed ei andnud

Copy

16. juunil kell 9.15 sai häirekeskus teate Järvamaal Lokuta külas juhtunud raskest liiklusõnnetust, kus sõiduauto sõitis Looritsa raudteeülesõidul ette reisirongile. Õnnetuses sai raskelt viga autot juhtinud inimene, kes hukkus sündmuskohal.

Kesk-Eesti jaoskonna välijuht Valdur Mõttus rääkis toona, et esialgsetel andmetel hakkas BMW juht Lokuta külas ületama Looritsa raudteeülesõitu samal ajal, kui Tallinna suunas liikus reisirong. „Sõiduki ja rongi kokkupõrkes sai raskelt viga BMW roolis olnud 20-aastane mees, kes paraku hukkus sündmuskohal. Sõidukis kedagi teist ei viibinud. Rongis oli õnnetuse hetkel koos vedurijuhiga 40 inimest ja keegi neist viga ei saanud. Raudteeülesõidukohas töötas foor, kuid seal puudub tõkkepuu,” täpsustas ta.

Nüüd sõnas Kesk-Eesti politseijaoskonna juht Janno Ruus antud rongiõnnetuse puhul ei saa nad tõenäoliselt kunagi täpselt teada, miks autojuht lähenevale rongile teed ei andnud. „Enne raudtee ületamist tuleb juba ületuskohale lähenedes kindlasti hoog maha võtta ning veenduda, et raudtee ületamine on ohutu,” rõhutas politseijuht. „Foori või tõkkepuuga reguleeritud ületuskohtadel tuleb tähelepanu pöörata neile.”

Tagasi üles