Hästi käituvad kutsudki pääsevad muuseumi

Copy
Ehkki pole teaduslikult kinnitatud, kas muuseumis käimine mõjub koertele sama hästi kui inimestele, siis on see suurepärane võimalus sel suvel oma neljajalgse sõbraga kvaliteetselt aega veeta.
Ehkki pole teaduslikult kinnitatud, kas muuseumis käimine mõjub koertele sama hästi kui inimestele, siis on see suurepärane võimalus sel suvel oma neljajalgse sõbraga kvaliteetselt aega veeta. Foto: Rasmus Kooskora

Kui tihti kiputakse arvama, et muuseumi passib minna näiteks sügistalvisel ajal või vihmasel suvel, siis tegelikult näitavad Eesti muuseumide külastajate arvud, et ei aastaaeg ega ilma mängi mingit rolli. Tänavu suvest alates võivad need arvud veelgi suureneda, sest paljud mäluasutused lubavad nüüd uksest sisse ka neljajalgsed külastajad.

Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts sõnas, et neljajalgseid on Paides muuseumi sattunud ikka, aga rohkem on neid käinud Vallitornis asuvas ajakeskuses. Mültsile meenus lugu aastatetagusest ajast, mil giidiametis olnud Tiiu Saarist kord Vallitornis suurele grupile ringkäiku tegi ja väljapanekut tutvustas ning kuulajate-vaatajate hulgas oli ka kümmekond koeratõugude esindajat.

Viimastel aastatel on koertega inimesi nii Vallitornis kui ka Tallinna tänava tegevuskeskuses Mültsi teada ikka käinud, ent suureks neljajalgsete hulka kindlasti pidada ei saa. Koeri, kes muuseumi satuvad, on erinevaid. «Mõnel puhul on tegemist näiteks saatjakoeraga, teisel puhul väikese sülekoeraga, kuidas kunagi,» ütles ta.

Tagasi üles