Riik võttis hoolimatult loomakasvatajalt karja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lauri Kulpsoo.

Korduvalt loomapidamiseeskirja nõuete vastu eksinud naiselt võeti ära 37 veist ja kui ta peaks edaspidigi loomi halvasti kohtlema, võib järgmise sammuna kohus talt võtta loomapidamisõiguse.

Koeru vallas elav 60aastane naine on arvatavasti ainus eestlane, kellelt veterinaarametnikud on juba teist korda loomad ära võtnud, sest ta pole nende hooldusega toime tulnud.

Koeru abivallavanem Ülle Jääger ütles, et veterinaarametnike otsuse järgi tuli veebruaris Koeru valla vastutusele 37 veist, mis kuulusid vallas elavale umbes 60aastasele naisele ja tema tütrele.

Jääger selgitas, et veiseid pidas ema, kuid et talt olid varemgi loomad ära võetud, oli osa veiseid tütre nimel.
Naine pole loomapiinaja, vaid lihtsalt ei saa nende eest hoolitsemisega hakkama, täpsustas Jääger, sest maad on vähe ja pole õigeid loomapidamistingimusi.

Et loomi oli palju ja osa neist tiined, võttis asjaajamine poolteist kuud aega, kuid nüüd on Jäägeri kinnitusel kõnealune laut loomadest tühi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles