Palkade avalikustamine põhjustab vastakaid tundeid

Copy
Ebakindel majanduslik olukord on pannud enam kui kaks kolmandikku töötajaist muretsema palgamuutuste ees.
Ebakindel majanduslik olukord on pannud enam kui kaks kolmandikku töötajaist muretsema palgamuutuste ees. Foto: Mathieu Stern / Unsplash

Töötasude avalikustamine tekitab vastakaid emotsioone – osad töötajad pooldavad seda ja loodavad seeläbi õiglasemale tasustamisele, teised tunnevad oma palga pärast piinlikkust, kardavad kadedust ja pingeid ning ei soovi privaatsuse rikkumist, selgus palgainfo agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee sel kevadel korraldatud küsitlusest.

Kuigi 57 protsenti enam kui 6800-st küsitletud töötajast on valmis oma palga suuruse perele ja lähedastele avaldama, on 14 protsenti selliseid, kes tajuvad töötasu isiklikku ja privaatsfääri kuuluva asjana ning ei soovi, et ka pere ja lähedased või sõbrad selle täpset suurust teaksid.

Enda palganumbrit ei soovi oma meeskonnas avaldada üle kolmandiku ehk 37 protsenti ja kogu organisatsioonis ligi pooled ehk 46 protsenti töötajad. Vaid 16 protsendile sobib, kui nende töötasu suurus on teada avalikult kõigile, 62 protsendile ei sobi see aga üldse.

Tagasi üles