Kergejõustiklased näitasid end Rakveres

Copy

Eelmisel nädalal selgusid Rakvere staadionil U18, U20 ja U23 vanuseklasside Eesti meistrid. Starti oli oodata üle 500 sportlase 41-st klubist ning kohal oli ka Järvamaa klubide esindajad.

 

Noormeeste U20 vanuseklassis tuli 100 meetri jooksus Eesti meistriks Andreas Kase kergejõustikuklubist Järvala. Kultuuri- ja spordiklubi Alem esindajana oli Markus Anvelt meeste U23 vanuseklassi kõrgushüppes kuldmedalil. Hõbemedali sai Anvelt 110 meetri tõkkejooksus. Sama vanade meeste kuulitõukes oli võitmatu Koerust pärit, aga Audentese spordiklubi esindav Andri Matrov.

Markus Anvelt tunnistas, et seekordsed meistrivõistlused olid väga erilise tähtsusega, sest tema jaoks olid need viimased U23 vanuseklassi võistlused. „Kui muidu on minu peamiseks trumpalaks olnud kõrgushüpe, siis sel võistlusel oli suurem rõhk tõkkejooksu peal. Kõrgushüppes on suureks vaevaks olnud vigastus põlvega, mis ei lase hüpata enam nii hästi kui varem,” selgitas ta. „Tõkkes oli mul suur võimalus joosta kullale, aga teada oli, et konkurents esikolmikus on tihe ja juhtuda võib kõike. Seekord oli medaliks hõbe, mis jättis väga positiivse mulje, kuna minu tõkkejooksus on palju arengut toimunud.”

Kõrgushüppe kuldmedalist rääkides märkis Anvelt, et seal juhtus sedasi, et võistlejaid oli kaks. „Et minu põlv oli niigi halvas seisus, siis minu jaoks oli kindel, et ainult üks katse, et saada medal kätte. Teine võistleja ei näinud samuti vajadust suuremat võistlust korraldada, sest temalgi oli medal käes ja ilmastikutingimused ka polnud sellised, et peaks hüppama nagu segane. Tegime huvitava lükke, et võtsime mõlemad madala kõrguse, hüppasime esimese katsega üle ja võtsime koos kullad.”

Andreas Kase ültes, et juuni lõpus olnud täiskasvanute meistrivõistlustel vigastas ta 100 meetri jooksus enda jalga. „Seega ei saanud ma omavanuste meistrivõistlustel enda võimete väärselt joosta,” nentis ta. „Eeljooksus tegin rahuliku ja vaba jooksu, et kindlalt finaali pääseda. Fnaalis jooksin täpselt nii kiiresti, et jooks ära võita ning et mitte jalale liiga palju liiga teha.”

Teisel päeval oli Kasel kavas 200 meetri jooks. „Tegin korraliku soojenduse, kuid stardipakke proovides tundsin tugevat valu ning otsustasin mitte startida,” sõnas ta.

TULEMUSED

Eesti U18, U20 ja U23 meistrivõistlused

Mehed

U18

Kolmikhüpe: 6. Marten Kaljur KSK Alem 12.42.

U20

100m jooks: I Andreas Kase KJK Järvala 10,93.

110m tõkkejooks: 5. Mehis Meesaak KJK Järvala 15,64.

Kaugushüpe: 14. Mehis Meesaak KJK Järvala 5.88

U23

110m tõkkejooks: II Markus Anvelt KSK Alem 14,93.

200m jooks: 4. Markus Anvelt KSK Alem 23,28.

Kõrgushüpe: I Markus Anvelt KSK Alem 1.80.

Kuulitõuge: I Andri Matrov Audentese SK 17.29

Naised

U20

1500m jooks: 8. Kädi Krebsbach KSK Alem 5.53,13.

Kõrgushüpe: 4. Nele Krebsbach KSK Alem 1.63, 7. Marie-Marleen Jaanof KSK Alem 1.55.

Kettaheide: 11. Hanna Katariina Miller KJK Järvala 25.51.

Vasaraheide: 7. Hanna Katariina Miller KJK Järvala 28.39.

Allikas: EKJL

Tagasi üles