Piimapäev hoiab piima jätkuvalt au sees

Copy
Piimapäeval saavad külastajad Anneli Siimussaare ja teiste piimandusmuuseumi töötajate juhendamisel piimast võid vändata.
Piimapäeval saavad külastajad Anneli Siimussaare ja teiste piimandusmuuseumi töötajate juhendamisel piimast võid vändata. Foto: Dmitri Kotjuh

Eeloleval pühapäeval juba 18. korda toimuv piimapäev Imaveres meenutab, milline on olnud piima roll eestlaste elus, ning tõstab esile piima tähtsust tänapäeva kiirelt muutuvas ühiskonnas. Just piim ja paljud sellega seotud tegevused on eesti rahvakultuuriga tihedalt põimunud ning loonud suure osa meie tavadest. Mis külastajaid seekordsel piimapäeval ees ootab, rääkis Eesti piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar.

Mis on tänavu piimapäeval varasemaga võrreldes teistmoodi?

Kultuuririkkuse aastast innustatuna pöörame sel aastal piimapäeval rohkem tähelepanu põlvest põlve edasi antavatele oskustele ning piima tähtsusele ja tähendusele eestlaste argipäevas. Teeme sel korral tavapärasest rohkem jutunurki ja vetslusringe, kus arutleme ja mõtiskleme piima rolli üle muutuvas ajas, selle olulisuse üle meie kultuuriloos ning meenutame, kuidas piimandus on meie elu rikastanud.

Tagasi üles