Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidesse kerkib statsionaarne 113 × 77 meetri suurune soojustatud viilhall, kuhu paigutatakse kunstmurukattega jalgpalliväljak suurusega 100 × 64 meetrit. Treeningute paremaks korralduseks rajatakse väljaku äärde kaks saja meetri pikkust tartaankattega jooksurada. Hoonet varustavad soojaga õhksoojuspumbad ja temperatuuri hoitakse kuue kuni kaheksa kraadi juures. Suurem ehitustöö algas juba mais ning AS-i Maru Ehitus Paide jalgpallihalli projektijuhi kinnitusel kulgeb kõik ehitusgraafiku järgi.

* Paide reoveepuhasti lähiümbruses elavad inimesed kurdavad, et sel aastal tuleb sealt ebameeldivat lõhna tihedamini ja intensiivsemalt kui varem. «Juba kevadel oli solgihaisu tõttu mōnel õhtul peaaegu vōimatu õues viibida vōi akent avada. Nüüd on aga hais pea igapäevane,» kirjeldas üks sealsetest elanikest. Aktsiaseltsi Paide Vesi juhatuse liige Kuldar Kipper selgitas Järva Teatajale, mis seda põhjustanud on.

* Eeloleval pühapäeval juba 18. korda toimuv piimapäev Imaveres meenutab, milline on olnud piima roll eestlaste elus, ning tõstab esile piima tähtsust tänapäeva kiirelt muutuvas ühiskonnas. Just piim ja paljud sellega seotud tegevused on eesti rahvakultuuriga tihedalt põimunud ning loonud suure osa meie tavadest. Mis külastajaid seekordsel piimapäeval ees ootab, rääkis Eesti piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar.

* 16. juulil esietendub Piibe teatril Albu Kukenoosi küünis Arlet Palmiste lustakas näidend «Stahli grammatika». Lavastuse peaosas astub publiku ette külalisena Reimo Sagor Vanemuise teatrist. Sagor on eesti publikule hästi tuntud suurepäraste rollidega paljudest filmidest ja teatrilavalt. Tavaliselt on ta hoidunud suvelavastuses osalemast, et puhata ja energiat koguda, kuid seekord otsustas ta Piibe teatri kutse vastu võtta.

* Möödunud nädala lõpus toimus juba kolmandat suve Järva valla koolide 1.–4. klassi loodushuvilistele õpilastele «Looduse avastaja laager». Laagris lõid kaasa kogenud loodusetundjad ning ühes nende abiga avastati eri elustikurühmade imelist maailma. Looduslaagri praktiliste avastusretkede abil saab algklassideõpilastes äratada tõsisemat loodushuvi ja pakkuda lisa koolis õpitule. Selle aasta laagris osales 17 Järva-Jaani, Koeru, Aravete, Ambla ja Albu kooli loodushuvilist last vanuses 8–11 aastat.

* 9. ja 10. augustil peetaval arvamusfestivalil toimub üle kahesaja arutelu. Mõlemal õhtul on võimalik nautida ka suurepärast Eesti muusikat, sest Paide Vallimäel astuvad üles Anett ja Egert Milder Bänd. Lisaks pakub festivali kultuuriprogramm põnevat mõtteainet, sest Paide teatri eestvedamisel tõstatatakse üles väikelinna identiteet.

* Kuus aastat tagasi algatasid Türi Püha Martini kogudus ja Türi kultuurikeskus suvise kontserdisarja, mille abil on suviti Türi kirikusse jõudnud mitmed põnevad esinejad. 13. juulil toimub tänavuse sarja avakontsert, kus saksofonist Villu Veski ja akordionist Tiit Kalluste toovad pühakotta põhjamaiste saarte helivärvid.

Märksõnad

Tagasi üles