Järvakad võetakse püssi alla

Copy
Kahel järjestikusel päeval alustab ajateenistust enam kui 60 Järvamaa noormeest. Piolt paari aasta tagusest ajast.
Kahel järjestikusel päeval alustab ajateenistust enam kui 60 Järvamaa noormeest. Piolt paari aasta tagusest ajast. Foto: Kristo Kivisoo

15.-17. juulil alustab Kaitseressursside Ameti kutsel ajateenistust ligi 2300 noort, nende hulgas 36 neidu. Järvamaalt läheb sel nädalal ajateenistusse 63 noormeest. 

Klassiga ajateenistusse on asumas 30 klassi ja 67 sõpruskonda ning välismaalt on ajateenistusse tulemas kutsealuseid, kes elavad nii Suurbritannias, Soomes, Rootsis kui ka Norras. „Oleme uhked, et ajateenistusse on tulemas kutsealused, kelle elukoht on hetkel välisriigis. See näitab meie noorte tugevat seotust oma kodumaaga ning pühendumust Eesti kaitsmisel,“ sõnas Kaitseressursside Ameti peadirektor Anu Rannaveski.

Ajateenistusse asutakse erinevatesse üksustesse üle Eesti, sh küberväejuhatusse, erioperatsioonide väejuhatusse, mereväkke ja sõjaväepolitseisse. Niisamuti ka diviisi staabi- ja sidepataljoni, diviisi logistikapataljoni, diviisi 2.jalaväebrigaadi ning diviisi formeerimisega Tapal. Esmakordselt formeerib kaitsevägi diviisi 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnaku, diviisi suurtükiväepataljoni ja diviisi luurepataljoni kõik Tapal.

Tagasi üles