Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Esmaspäevasel ilusal päikesepaistelisel hommikul oli Paide muusika- ja teatrimaja parklasse kogunenud inimesi rohkem kui tavaliselt. Nagu kombeks, alustab tänavu 15.–17. juulil ajateenistust 2300 noort. Järvamaalt asub riiki kaitsma 63 noormeest.

* Selle aasta alguses otsustas Järva vallavolikogu tagasi lükata OÜ AMG Houses kaevandamisloa taotluse. Kaevandusluba taotleti väikesesse Albu külasse, kus elab statistikaameti andmetel 297 inimest. Taotletava Albu kruusakarjääri suurus oleks olnud 2,26 hektarit ning selle asukoht on vaid mõnesaja meetri kaugusel Albu mõisast. Kuigi Järva vallavolikogu lükkas möödunud aasta aprillikuus taotluse tagasi, otsustas OÜ AMG Houses esindaja Arne Algpeus asja siiski taas käsile võtta. AMG Houses soovib, et vallavolikogu vaataks Albu kruusakarjääri maavara kaevandamisloa taotluse uuesti läbi ning muudaks oma otsust.

* 24. mail avas Paides oma uksed uus Aasia toitude söögikoht Buddha’s – the Taste of Asia. Restorani menüü on üldiselt pühendatud Tai, Hiina ja India roogadele, kuid valmistatakse ka rahvusvahelisi kõhutäisi. Kui avatud on oldud juba poolteist kuud, on õige aeg uurida omanik Balwant Singhilt, kuidas restoranil läheb.

* Muinsuskaitseamet eraldas aasta alguses kultuurimälestiste korrastuse taotlusvoorust 2,54 miljonit eurot ja omandireformi käigus tagastatud ehitismälestiste taotlusvoorust kolm miljonit eurot toetusi. Selle rahaga saab kaunima ilme nii mõnigi Järvamaal asuv ajaloolise väärtusega hoone, ent Kabala mõisahoone jaoks taotlusvoorust positiivseid vastuseid ei tulnud. Ennistustööd aga ootavad ees sedagi mõisahäärberit.

* Menukas ÖÖÖÖkohvikute ettevõtmine on mõned kuud vaikelu elanud, et eeloleval sügisel uue hooga tulla. Sedakorda juba neljandat korda saavad järvalased, aga miks mitte ka kaugemalt tulijad avastada mõnes Järvamaa paigas kohvikut, mis ei panegi kell 17 uksi kinni, vaid kostitab hea ja paremaga veel hilistel õhtutundidelgi.

Märksõnad

Tagasi üles