Öised kohvikud valmistuvad sügiseks

Copy
Emmeliine kohvik Paides.
Emmeliine kohvik Paides. Foto: Dmitri Kotjuh

Menukas ÖÖÖÖkohvikute ettevõtmine on mõned kuud vaikelu elanud, et eeloleval sügisel uue hooga tulla. Sedakorda juba neljandat korda saavad järvalased, aga miks mitte ka kaugemalt tulijad avastada mõnes Järvamaa paigas kohvikut, mis ei panegi kell 17 uksi kinni, vaid kostitab hea ja paremaga veel hilistel õhtutundidelgi.

Kui esimesel kahel toimumiskorral hõlmas ettevõtmine vaid Paide kohvikuid-toidukohti, siis selle aasta alguses laienes ÖÖÖÖkohvikute programm juba ka mujale maakonda ja nii on see ka septembris ja oktoobris, seda üheksal kolmapäeval. Stardi saavad öised, kell 19–23 avatud kohvikud 4. septembril ja viimasena võõrustatakse külastajaid 30. oktoobril.

Öökohvikute idee algataja Kristina Gudinas selgitab, et osaleda soovivaid toidukohti tikutulega otsima ei pidanud, eelmise nädala jooksul jooksid registreerijad üleskutsele lausa tormi ning nädala lõpuga oligi nimekiri lukus. Igal septembri ja oktoobri kolmapäeval on külastajatele avatud vaid üks ÖÖÖÖkohvikute kampaaniaga liitunud kohvik. Juba praegu on teada, et öised kohvikud ootavad külastajaid sügisel Türil, Imaveres ja Eistveres.

Tagasi üles