Toetusi jagus stipendiumideks ning spordi- ja kultuurisündmusteks

Copy
Türi kultuurikeskus sai Kultuurkapitalilt 2000 eurot toetust Kabala laulu- ja tantsupeo korraldamiseks.
Türi kultuurikeskus sai Kultuurkapitalilt 2000 eurot toetust Kabala laulu- ja tantsupeo korraldamiseks. Foto: Kristo Kivisoo

20. mail lõppes taotluste vastuvõtt Kultuurkapitali jagatavate projektioetuste taotlusvooru, kus Järvamaalt esitatud taotlustest mitukümmend ka positiivse vastuse said. Toetuse saajate hulgas on mitmeid spordiga seotud projekte, neist suurima summa – 2000 eurot – eraldas Kultuurkapital sügisel toimuvale Paide–Türi rahvajooksu korraldavale MTÜ-le Triatloniakadeemia. 1000 eurot pälvis Eesti hobikrossiklubi Aravete motokrossi korraldamiseks ning sama suure summa ka Türi krossivõistluse korraldamiseks. SA Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus pälvis maastikuratta Eesti meistrivõistluste korraldamiseks samuti 1000 euro suuruse toetussumma.

Kultuurisündmuste real on suurima toetuse ehk 2000 eurot pälvinud Türi kultuurikeskus, et korraldada 58. Kabala laulu- ja tantsupidu. Türil tegutsev kunstnik Margus Tiitsmaa aga pälvis 2000 eurot loomingulist stipendiumi.

Teise taotlusvooru laekus Kultuurkapitalile 4241 taotlust, millega taotleti toetusteks ja stipendiumideks kokku 16,7 miljonit eurot. Taotlustest rahuldati 61 protsenti ning Kultuurkapitali nõukogu, sihtkapitalid, toetusprogrammid ja maakondlikud ekspertgrupid jagasid taotluste alusel ja omal algatusel toetusteks 5,2 miljonit eurot. Sellest jagati esimest korda välja ka loometöötasusid.

Tagasi üles