Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* «Täname teid, et olete meie klient, ning soovime võidu puhul õnne,» ütles Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu uhiuue Toyota RAV4 ust äsjasele autovõitjale avades ja võtmeid ulatades. Coop Eesti juulikuu autoloosi võit on olnud kui muinasjutt – uue auto võitis kolme poja isa, kes Paide ja Järvamaa inimestele on vägagi tuttav tegelane. Kingituse üleandmine toimus teisipäeval Paide Maksimarketi, peaaegu et võidumehe koduukse ees.

* Hiljuti ilmus Albu külasse elanike ja liiklejaid ehmatav silt «Sild suletakse». Sildist lisati pilt sotsiaalmeediasse aruteluks, kas keegi oskab midagi arvata või teab, mis külas toimuma hakkab. Nimelt algavad 1. augustil Kaalepi–Lehtmetsa maanteel teetööd, mille käigus ehitatakse uus Albu sild.

* Lõppes taotluste vastuvõtt Kultuurkapitali jagatavate projektioetuste taotlusvooru, kus Järvamaalt esitatud taotlustest mitukümmend ka positiivse vastuse said. Toetuse saajate hulgas on mitmeid spordiga seotud projekte, neist suurima summa – 2000 eurot – eraldas Kultuurkapital sügisel toimuvale Paide–Türi rahvajooksu korraldavale MTÜ-le Triatloniakadeemia. 1000 eurot pälvis Eesti hobikrossiklubi Aravete motokrossi korraldamiseks ning sama suure summa ka Türi krossivõistluse korraldamiseks. SA Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus pälvis maastikuratta Eesti meistrivõistluste korraldamiseks samuti 1000 euro suuruse toetussumma.

* Internetist leiab vahva filmiportaali, mille kaudu saab piiluda aastakümnete taha jäävasse «mustvalgesse» aega. 1954. aastal valminud kaadrid Paide vanast rahvamajast, lähivõtted Estonia kolhoosi lüpsjatest või Paide Vallimäel peetud laulupäevast on kuldaväärt vaatamine ilmselt paljudele koduloohuvilistele. Eriti võiksid need kinokroonika ringvaated Järvamaa aladelt olla põnev avastus aga neile, kellel on filmidelt kedagi ära tunda – noor vanaema tööliste rõõmuks põllul rahvatantsu vihtumas või isa kaasaegseid nõukogude põllutöömasinaid demonstreerimas.

* Arvamusfestival tuli välja nõudepõhise transpordi projektiga «Liin-A». Eesmärk on võimaldada 9. ja 10. augustil liikumist arvamusfestivali ala ning Paide lähistel asuvate sõlmpeatuste vahel. Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul loodi Liin-A keskkonnale ning kasvuhoonegaaside vähendamisele mõeldes.

* Aravete kardirajal peeti nädalavahetusel järjekordne Eesti kardispordi meistrivõistluste etapp. Pingelisi võidusõite jagus mitmesse klassi, head minekut klassis KZ2 näitas taas ka paidelane Marko Leotoots.

Märksõnad

Tagasi üles