TULE KAUPLEMA Perefestivalil saavad laste asjad uue elu

Copy
Kirbuturule on oodatud erinevad lastele mõeldud kaubad.
Kirbuturule on oodatud erinevad lastele mõeldud kaubad. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval Türi lauluväljakul ja rannaalal toimuval perefestivalil lüüakse taas valla Kidy kirbuturg, kus kõik soovijad saavad kaubelda seisma jäänud laste kaupadega. Korraldajad ootavad kauplejaid veel juurde, sest mida rohkem on müüjaid, seda suurem saab olema ka ostjate huvi.

Kidy kirbutur korraldamisel enda õlule võtnud Ele Puidet ütles, et festivali peakorraldaja Sulo Särkineni sõnul oli kirbuturg toimunud ka kahel esimesel aastal, kuid eelmisel aastal polnud eestvedajat ja nii jäi see soiku. "Nüüd tuleb kirbukas taas, sest minu meelest on suur perefestival parim koht, kus taaskasutusele hoogu anda," sõnas ta.

Puidet märkis, et perefestivalil saab olema lahe lastekaupade järelturuala. "Vihma kartma ei pea. Kõik müüjad saame paigutada kenasti telgi alla. Nii pole ka hirmu, et kaubad väikese vihmasabina pärast märjaks saavad," rääkis ta.

Ka kauplemiseks vajalike laudade pärast ei pea Puideti sõnul muretsema, sest needki on korraldajatel varutud. Iseasi, kui keegi tahab rõivad stangele riputada või soovib mõnda muud erilist müügialust, siis need tuleb muidugi endal kaasa võtta.

Ele Puideti meelest on festivalialal kaubelda lihtne ning mugav ja võimalikke ostjaid saab olema väga palju. "Kohatasu on vaid viis eurot ehk isegi soodsam kui ürituse pilet ning selle eest o tagatud ka müügilaud ja tool, millel istuda," märkis ta.

Puideti sõnul võib kauplema tulla kõigega, mis vähegi lastega seotud. "Oodatud on näiteks rõivad, jalanõud, mänguasjad, raamatud, lauamängud, vankrid ja palju muud põnevat," lausus ta. "Taaskasutus on äge ning miks mitte anda tarvilikele ja esemetele uus elu toetades nii säästvat tarbimist."

Ele Puidet palus kõigil kauplemishuvilistel endast veel enne üritust märku anda. Kirja saab panna aadressil elepuidet@gmail.com ning kodulehelt aadressil https://www.perefestival.ee/.

Tagasi üles