Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eesti kodukaunistamise ühendus korraldab tänavu 27. korda konkurssi «Eesti kaunis kodu 2024», et välja selgitada need kaunid kodud ja kohad, mis väärivad 2024. aastal vabariigi presidendi tunnustust. Nüüdseks on mitmetes maakondades kaunimatest kaunimad kodud, kortermajad ja tööstusmaastikud selgunud, nii ka Järvamaal.

* Koeru kirik oli neljapäeva pärastlõunal suuremat sagimist ja elevust täis. Nagu kirikuõpetaja Kristi Sääsk nentis, oli kätte jõudnud väga pidulik päev, sest oodata oli kõrget külalist.

Külaline oli tõepoolest oluline, sest tagasi kodukirikusse jõudis sealt 2020. aasta alguses ära viidud krutsifiks. «Me ise siin naljatame, et Kristus jõuab koju,» märkis Sääsk.

* Kesknädalal Paidesse Väike-Aia tänavale sattunu võinuks maju ehtivate õhupallide järgi arvata, et viimased aasta jagu päevi maakonnakeskuse suurima ehitustandri tiitlile pretendeerinud kohtu- ja riigimaja avamine on käes. Kuigi suuremad ehitustööd on valmis ehk töömeeste mass kadunud, soojakud ja piirdeaiad minema viidud, oli see arvamus ekslik. Õhupallid olid tänaval riigi- ja kohtumajast üle tee asuva Sirjelinnu laulustuudio beebipikniku tarvis. Riigi- ja kohtumaja on aga sedavõrd tähtis hoone, et pelgalt õhupallidega sellist maja ei avata – ametlik avamine jääb eeldatavasti varasügisesse. Et Rüütli tänaval endises Järva maavalitsuse majas tööd tegevate ametnike jaoks on hoone aga peaaegu kolimisvalmis, tegi Järva Teataja kohtu- ja riigimajas kesknädalal siiski tuuri.

* Neljapäeva õhtul kohtusid Pärnu rannastaadionil Euroopa Konverentsiliiga esimese eelringi korduskohtumise käigus Paide linnameeskond ja Walesi Bala Town F. C. Paidekad läksid kohtumisele vastu minimaalses 2 : 1 eduseisus, mis jättis võistkondade saatuse lahtiseks, kuid trumpkaardid olid siiski järvakate käes. Paide mängis küll tulega, aga Oskar Hõim vedas paidekad hädast välja ja aitas esindusklubi järgmisesse eelringi.

* Enne Paides toimuvat arvamusfestivali puhkes tüli, kas (eri)arvamusi ja arutelusid pakkuval üritusel tohib arutelusid või koguni terveid teema-alasid «ära osta». Korraldajad väidavad, et need on «sisuturunduse» sildiga märgistatud, sildi asemel näeb aga vaid südamekest.

Märksõnad

Tagasi üles