Väinjärve veepidu üllatab kahe lava ja rekordilise spordiprogrammiga

Copy
Väinjärve veepeo traditsioon on kestnud juba ligemale 60 aastat.
Väinjärve veepeo traditsioon on kestnud juba ligemale 60 aastat. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval toimub 58. Väinjärve veepidu. Selleaastane festival teeb pika sammu oma juurte juurde tagasi, sest eelmise korraldaja Loud’n Live Promotions Estonia OÜ asemel asusid festivali korraldama Wildin’ Estonia noored, kes tahavad pakkuda igas vanuses Järvamaa inimestele ühte mõnusat suvist pidu.

Wildin’ Estonia projektijuhi Hannes Linno sõnul on tegu küll esimese aastaga, kus kogu vastutus on nende õlul, kuid suur pidu pole neile üldsegi võõras. «See on küll esimene veepidu, mille eest täielikult vastutame, kuid enamik meie meeskonnast on selle peoga ka varasemalt kokku puutunud. Uue korraldajana oleme lähenenud teistmoodi ning arvan, et see paistab ka peol välja,» rääkis Linno.

Linno sõnul on korraldusmeeskonna üks eesmärkidest naasta varasemate traditsioonide juurde. «Alustaksin sellest, et vanasti oli see ühepäevane sündmus, mille tunnuslause oli «Põnevad tegevused nii maas kui ka vees terveks päevaks». Tooksingi esimese asjana välja selle, et kogu tegevus on taas ühe päeva peal ning varahommikust öötundideni välja,» sõnas Linno. Noored on naasnud ka traditsioonilise peo toimumisaja juurde. «Kuupäevaga läksime ka traditsiooniliselt. Veepidu toimus alati juuli viimasel laupäeval ning oleme selle juures tagasi,» lisas ta.

Tagasi üles