Vargamäel tuuakse kuulsad dokumentaalid koju kätte

Copy
Martti Helde dokfilm «Vara küps» linastub kinodes 26. jaanuarist
Martti Helde dokfilm «Vara küps» linastub kinodes 26. jaanuarist Foto: Filmiplakat

2. augustil oodatakse kõiki kinohuvilisi Vargamäele ajaloolisesse A. H. Tammsaare muuseumisse filmiõhtule. Üritus algab kell 16 ning viie tunni jooksul saavad vaatajad nautida kolme loodusteemalist dokumentaali ning osaleda huvitavates aruteludes. Õhtut modereerib ajakirjanik ja filmirežissöör Jaan Tootsen.

Kolme dokumentaalfilmi, "Trail Baltic. Väljasõit rohelisse","Päikeseaeg" ja "Vara küps", näidatakse muuseumi rehealuses, mis harilikult on hõivatud hooajaliste näituste poolt. Oodatud on kõik, kes otsivad kultuurset ja pingevaba õhtupoolikut, olenemata sellest, kas soovitakse vaadata ainult ühte või kõiki kolme linateost. “Kohustus kõiki kolme filmi vaadata puudub. Võib ka lihtsalt avastada muuseumit ning ümbritsevatel aladel ringi jalutada,” sõnas üks õhtu eestvedajatest Põhja-Järva kultuurikeskuse kunstiline juht Kai Kanarik.

Ettevõtmine toimub juba teist aastat järjest ning algatati, kuna nähti vajadust tuua menukad dokumentaalid kord aastas omaenda kogukonnale lähemale. Kanarik märkis, et hooaja sees Põhja-Järva kultuurikeskuses sageli taolisi filme ei näidata, kuivõrd neid ilmub harva ning suurem huvi puudub.

Tagasi üles