Türi kolmikud magavad lõunaund uue kodumaja õunapuu all

Copy
Külen Erala ja Jaanus Kase pere, kus kasvavad kolmikud poisid Brennan, Brendon ja Brendan, nende õde Brielle ja poolõde Janelle (paremal) naudivad uues kodu avarust ning võimalust välisuksest kohe õue astuda.
Külen Erala ja Jaanus Kase pere, kus kasvavad kolmikud poisid Brennan, Brendon ja Brendan, nende õde Brielle ja poolõde Janelle (paremal) naudivad uues kodu avarust ning võimalust välisuksest kohe õue astuda. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile sai Türi imekolmikute perel elatud kuu aega oma uues kodus Vabriku puiesteel. Sündmus on perele eriline, sest nüüd on pereemal ja lastel võimalik vabamalt liikuda ning nad ei pea viiendalt korruselt alla pääsemiseks abikäsi ootama. Ilusate ilmadega teevad kolmikud lõunauinaku maja ees õunapuu all ning ärkvel olles patsutavad vormidesse liivakooke koduhoovi liivakastis. «See on vabadus, mida olen pikalt oodanud,» rõõmustas kolmikute ema Külen Erala.

Samas teavad Külen Erala ja tema elukaaslane Jaanus Kask kõige paremini, millist tööd, vaeva, raha ja närve uus elamine neilt on nõudnud. «Lihtsalt pole meile midagi tulnud,» sõnas Erala.

Uue kodu soetasid nad mullu oktoobris. Tegemist oli vana ja ajahambast puretud maja kahe korteriga, millest sai kokku ühe suurema elamise teha. Remont vältas kaheksa kuud ning see tähendas Eralale ja Kasele igasse päeva töiseid lisatunde. «Kui päeval käis pereisa tööl ja mina tegelesin lastega, siis õhtuti vaatas vanaema lapsi ning meie andsime hiliste öötundideni maja peal tööle pihta,» meenutas Erala. Suurem töökoormus oli kahtlemata pereisa õlul, kelle niigi napp kehakaal kahanes selle ajaga veel 12 kilogrammi võrra. «Lubasin, et suvel saab ta hinge tõmmata ning söödan talle kaotatud kilod tagasi,» naljatas ta.

Tagasi üles